Vladimir Dugandzic / CROPIX
HRVATSKE VEZE

Slaven Bilić želi pojačati Bešiktaš Hrvatima: Maloča i Jelavić na listi želja!

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 23. prosinac 2013. 08:36

Slaven Bilić kreće u zimski mercato s dvije jasne želje , turski mediji pišu kako je na vrhu popisa blagdanskog šopinga hrvatski dvojac Maloča - Jelavić. Stoper Hajduka i napadač Evertona su igrači koje bi Bilić volio vidjeti u dresu Bešiktaša, a Turci dodaju da je “trener Bešiktaša već dobio dozvolu za pregovore”.

Maloča je u pregovorima s Bešiktašem bio i ovoga ljeta, još prije dolaska Bilića na klupu Crno-bijelih s Bospora. Međutim, transfer nije realiziran, a cijena je tada dosezala 2 milijuna eura. Iz Turske je prošloga ljeta Maloča imao još jednu konkretnu ponudu koja je stigla iz Genclerbirligija.

Klub iz Ankare nudio je 1,5 milijuna eura i to odmah. Međutim, na Poljudu su imali veće apetite, jer odšteta se u Maločinu transferu dijeli 60:40 za klub, pa je jasno da se s tim iznosom apsolutno malo profitira na obje strane. I u Hajduku i na strani igračeva zastupnika Franje Pašalića.

Koja je cijena danas, nezahvalno je najaviti. Konkretno će pokazati tržište, ali jasno je da bi bilo ugodno čuti kako se zadržala na prošloljetnom nivou. Vrijeme je pokazalo da je za transfer Maloče 2 milijuna eura velik novac, čak i kada se odšteta dijeli. Ugovor s Hajdukom njegov kapetan ima do ljeta 2015. godine.

Jelavić u Evertonu ima vrlo skromnu minutažu i ako si želi priskrbiti ozbiljniju ulogu na SP-u sljedeće godine, mora što prije krenuti sa zabijanjem pogodaka. Bilić ga vidi kao centarfora za Bešiktaš, a poznati Transfermarkt cijeni Jelavića na 6,6 milijuna eura. Međutim, prava cijena je samo ona koja se realizira u potpisu transfera. Pritom treba dodati da se za Jelavića zanima i West Ham, a svi dobro znaju da 28-godišnji napadač ima ugovor s Evertonom do ljeta 2016. godine.

Linker
22. rujan 2024 10:39