TURSKA

Slaven Bilić i dalje maksimalan, Prosinečki u sudačkoj nadoknadi izgubio pobjedu

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. rujan 2013. 23:52

Bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić i dalje ima maksimalan učinak na klupi Beşiktaşa. U 4. kolu turskog prvenstva njegova je momčad kao gost deklasirala Bursaspor s 3-0…

Bilićevi su nogometaši u prva tri kola srušili Trabzonspor, Kayseri Erciyesspor i Gaziantepspor, a seriju su nastavili i u nedjelju protiv momčadi koja je prošlu sezonu okončala na četvrtom mjestu. U prvom su poluvremenu prednost Beşiktaşu donijeli Portugalac Hugo Almeida i Čeh Tomaš Sivok, a ''točku na i'' je u 64. minuti stavio Julien Escude. Almeidi je, spomenimo, to bio četvrti pogodak ove sezone.

Sljedeći vikend Bilića i Beşiktaş očekuje veliki derbi protiv gradskog rivala i aktualnog prvaka Galatasaraya.

I dok Biliću zasad ide sjajno, drugi hrvatski stručnjak u turskoj ligi, Robert Prosinečki, ne može se pohvaliti dobrim ulaskom u sezonu. U prva je tri kola ubilježio pobjedu i dva poraza sa svojim Kayserisporom, a u nedjelju je ostao bez trijumfa u petoj minuti sudačke nadoknade. Njegova je momčad vodila na gostovanju kod Gençlerbirligija od 48. minute kada je strijelac bio Diego Bisewar, da bi duboko u sudačkoj nadoknadi Srbin Nemanja Tomić pogodio za konačnih 1-1.

Turska Superliga, 4. kolo:

Gençlerbirligi - Kayserispor 1-1

Sivasspor - Eskişehirspor 3-2

Bursaspor - Beşiktaş 0-3

Elazigspor - Konyaspor 2-0

Redoslijed: 1. Beşiktaş 12, 2. Rizespor 9, 3. Elazigspor 7, 4. Karabükspor 7… 13. Kayserispor 4…

Linker
22. rujan 2024 02:28