WARSAW, POLAND - MAY 27: Nikola Kalinic of Dnipro celebrates scoring the opening goal during the UEFA Europa League Final match between FC Dnipro Dnipropetrovsk and FC Sevilla on May 27, 2015 in Warsaw, Poland. (Photo by Michael Steele/Getty Images)
 Michael Steele / Getty Images / 2015 Getty Images
POGLEDAJTE GOLOVE!

Sjajno finale: Kalinić zabio u velikoj golijadi, ali naslov slavi maestralna Sevilla!

Kakav šok su na stratu utakmice doživjeli igrači Seville! Hrvatski reprezentativac s desetak metara majstorski je zabio glavom nakon ubačaja s desne strane!
Piše: HinaObjavljeno: 27. svibanj 2015. 11:26

Nogometaši Seville obranili su naslov pobjednika Europske lige nakon što su u finalnom dvoboju u Varšavi pobijedili Dnjipro 3-2 (2-2)

Bila je to sjajna utakmica u kojoj je Dnjipro poveo već u sedmoj minuti golom našeg Nikole Kalinića. Sevilla je potom okrenula rezultat s dva gola, Dnjipro izjednačio u posljednjim trenucima prvog dijela, a Andalužani u drugom dijelu stigli do trećeg gola i velikog slavlja. Strijelci za Sevillu bili su Gregorz Krychowiak (28) i Carlos Bacca (31, 73), dok je osim Kalinića gol za Dnjipro zabio i Ruslan Rotan (44).

Osim što je obranila naslov, Sevilla je postala i prvi klub u povijesti Kupa Uefa i Europske lige sa četiri titule. Andalužani su do sada bili jedan od četiri sastava uz Juventus, Inter i Liverpool koji su u ovom natjecanju slavili tri puta. Nakon večerašnjeg trijumfa usamljeni su na vrhu sa četiri pobjede. Zanimljivo, Sevilla je četiri puta stigla do finala i svaki put pobijedila (2006, 2007, 2014, 2015). Sevilla je izborila i plasman u Ligu prvaka iduće sezone što od ove sezone donosi trijumf u EL.

Za ukrajinski sastav ostaje utjeha kako je ulazak u finale najveći uspjeh u klupskoj povijesti kluba iz Dnjipropetrovska.

Premda je Sevilla slovila kao favorit, Dnjipro je stigao do vodstva već u sedmoj minuti nakon kontre u kojoj su sudjelovali naš Nikola Kalinić i Brazilac Matheus. Kalinić je dugačku loptu glavom spustio prema Brazilcu, a ovaj je ubacio u kazneni prostor gdje je Kalinić sjajnim udarcem glavom svladao Rica i zabio svoj četvrti gol u Europskoj ligi ove sezone.

Nakon početnog šoka Sevilla se pribrala i u 28. minuti je izjednačila. Nakon udarac iz kornera lopta je došla do Gregorza Krychowiaka, koji je s deset metara prizemnim udarcem poslao loptu u mrežu. Tri minute kasnije Sevilla je okrenula rezultat. Reyes je sjajnom asistencijom gurnuo Baccu u zicer, a sjajni Kolumbijac je zaobišao Bojka i rutinski poslao loptu u mrežu za vodstvo Seville. Tu nije bio i kraj uzbuđenjima u prvom poluvremenu. U samoj završnici prvog dijela Dnjipro je izjednačio nakon što je Ruslan Rotan sjajno pogodio iz slobodnog udaraca sa 20-tak metara.

Otvaranje drugog dijela donijelo je nešto oprezniju igru, no sve se ponovo razbuktalo nakon što su Andalužani u 73. minuti poveli 3-2. Strijelac je bio ponovo Bacca nakon sjajne asistencije Vitola koji je iskoristio pogrešku ukrajinskog sastava. Tri minute kasnije Dnjipro je mogao izjednačiti, no Fedecki je loše pucao. Sve je moglo biti razriješeno u 80. minuti kada se Bacca našao u sjajno prilici nakon ubačaja Vitola, no Bojko je obranio njegov udarac.

Nažalost, u 88. minuti Dnjipro je ostao s igračem manje nakon što se Matheus srušio na teren. Brazilac je nekoliko trenutaka ranije dobio udarac u glavu i očito je ostao bez svijesti. Na nosilima je iznesen s terena, a Ukrajinci su do kraja susreta imali igrača manje jer su obavili sve tri zamjene.



All Goals _ Dnipro 2-3 Sevilla 27.05.2015 HD by Sport-Today-2014

DNJIPRO - SEVILLA 2-3

VARŠAVA. Nacionalni stadion - 56,826 gledatelja, Sudac: Martin Atkinson (Engleska);

Strijelci: 1-0 Kalinić (7), 1-1 Krychowiak (28), 1-2 Bacca (31), 2-2 Rotan (44), 2-3 Bacca (73)

Žuti kartoni: Kankava, Kalinić, Bezus, Rotan, Matos / Krychowiak, Carrico

Crveni kartoni:

DNJIPRO: Bojko - Fedeckij, Douglas, Čeberjačko, Leop Matos - Matheus, Kankava (od 85. Šahov), Fedorčuk (od 69. Bezus), Konopljanka - Rotan - Kalinić (od 78. Seleznjov)

SEVILLA: Rico - Vidal, Carrico, Kolodziejczak, Tremoulinas - Mbia, Krychowiak - Reyes (od 58. Coke), Banega (od 87. Iborra), Vitolo - Bacca (od 82. Gameiro)

Prijenos uživo!

Kraj utakmice, Sevilla je obranila naslov prvaka Europske lige!

88. minuta - Potpuno je umuknuo stadion, Matheus je sam od sebe pao kako pokošen, nitko ne zna što se događa.... Minutu ranije imao je suadr glavom, možda je riječ o potresu mozga? U svakom slučaju, na nosilima je iznesen s terena.

80. minuta - Junak Seville Bacca izlazi, ulazi Ganeiro.

79. minuta - Kakva obrana Boyka! Vratar Dnjipra spasio je svoju momčad sigurnog poraza. Bacca je visoko skočio na ubačaj, a Boyko vršcima prstiju izbacio loptu preko prečke!

78. minuta - Izašao je večeras odlični Kalinić, ušao je Seleznjov!

76. minuta - Fedetskiy je s desetak metara pucao na gol Rica, ali malo pokraj vratnice.

73. minuta - GOOOL!!! Sevilla opet u vodstvu i strijelac je opet Carlos Bacca! Vitolo je osvojenu loptu uputio okomito u kazneni prostor, Bacca izbjegao zaleđe i hladnokrvno matirao Boyka!

67. minuta - Što bi Sveilla trebala napraviti da zabije gol?! Opet je došlo do gužve pred vratima Dnjipra i taman kad smo vidjeli loptu u mreži, opet je završila u bloku!

58. minuta - Gužva je bila na rubu kaznenog prostora pred vratima Dnjipra, ali igrači Seville su se sapleli i od udarca na gol nije bilo ništa.

55. minuta - Konopljanka se namjestio na udarac s nekih tridesetak metera i potom odapeo visoko prema tribini iza gola Seville.

49. minuta - Odličan centaršut pred sam gol Seville Matos nije uspio dobro primiti i zaprijetiti Ricu!

Poluvrijeme: Revolveraški obračun, a ne utakmicu, gledamo večeras na Nacionalnom stadionu u Varšavi. Dvije najbolje obrane Europske lige puštaju na sve strane i samo zahvaljujući odličnim intervencijama vratara ne idemo na poluvrijeme s još kojim golom više. Snažno je počela Sevilla koju ni gol Kalinića nije obeshrabrio, ali su se pred kraj prvog dijela igrači Dnjipra pribrali i došli do zasluženog izjednačenja.

44. minuta - GOOOL! Kakva je ovo utakmica večeras u Varšavi, nije ni kraj poluvremena, a već smo vidjeli dva preokreta. Majstorski je iz slobodnog udarca, s nekih 20 metara od gola, zabio Rotan i izjednačio rezultat!

42. minuta - Imali su igrači Dnjipra dobre dvije situacije, ali nisu rezultirale pokušajima na gol.

37. minuta - Sjajan udarac Konopljanke i još bolja obrana Rica! Pucao je Ukrajinac s desne strane, lopta je imala snažan efe, ali je mladi golman paradom izbio loptu ispod rašlji!

32. minuta - GOOOL! Sjajno dodavanje izbacilo je ubojitog Carlosa Baccu u situaciju jedan na jedan s golmanom, a ovaj takve situacije ne promašuje. Zaobišao je golmana i bez problema poslao loptu u mrežu. Brzo su Andalužani okrenuli utakmicu, u samo četiri minute.

28. minuta - GOOOL! Za izjednačenje je zabio domaći sin, Krychowiak. Poljak se najbolje snašao u gužvi i zabio odbijanac u mrežu Dnjipra!

24. minuta - Sevilla ne da mira vrataru Boyku! Sada je udarac glavom nakon kornera išao u okvir gol, ali je Ukrajinac bio spreman!

20. minuta - Najbolju priliku za Andalužane imao je Jose Antonio Reyes koji je lijevom nogom pucao s ruba kaznenog prostora i pogodio vanjski dio mreže.

13. minuta - Prijeti sada Sevilla, ali obrana ukrajinske momčadi još uvijek uspijeva otkloniti opasnost taman prije upućivanja udarca.

7. minuta - GOOOL!! Kakav šok za igrače Seville! Naš Nikola Kalinić s desetak metara majstorski je zabio glavom nakon ubačaja s desne strane!

6. minuta - Prva prilika za igrače Seville nije izrodila udarac na gol budući da je obrana Dnjipra na vrijeme iznijela loptu kaznenog prostora!

Utakmica je počela!

Uoči početka velikog finala Europske lige, za HTV je svoje dojmove iznio hrvatski reprezentativac i napadač Dnjipra Nikola Kalinić. Kale je opisao put Dnjipra do finala i najavio - iznenađenje!

"Znamo da nismo favoriti kao što nismo bili ni dosad, ni u četvrtfinalu ni u polufinalu, ali pokazali smo da smo dobra, izuzetno čvrsta ekipa i idemo iznenaditi Sevillu. Igrat ćemo kao dosad - čvrsto nazad i na kontranapade. Tako igramo od početka kvalifikacija, ne odustajemo od svoje igre. Trener je uveo nešto novo, mi se držimo toga i dobro nam ide", objasnio je Kalinić i dodao kako je i ulazak Dnjipra u finale preko Napolija bio iznenađenje za mnoge.

"Nismo očekivali ni da ćemo danas biti ovdje, ma nije nitko. Bilo nam je važno da prođemo tešku grupu s Interom i St. Ettieneom i sada se nadamo pobjedi u velikom finalu", poručio je optimistični Kale

Linker
18. rujan 2024 14:33