ALMERIA - BARCELONA 1-2

Sjajni Suarez asistencijama spasio Barcelonu od blamaže protiv Almerije

Čim se Suarez ukazao na terenu Barcelona je postala opasnija. U 60. minuti zatresao je gredu, gol ga zasad ne ide, ali asistencije su mu katkad i briljantne
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 08. studeni 2014. 19:13

Barcelona je izvukla utakmicu u Almeriji i prekinula niz od dva prvenstvena poraza. Živci su radili, koliko god da su bolji nije bilo lako. Luis Suarez s dvije sjajne asistencije junak je preokreta.

Luis Enrique iznenađujuće je na klupi ostavio Suareza i Neymara, šansu dao Muniru i Pedru, Rakitića prebacio na lijevu stranu veznog reda. Među pričuve je posjeo i Piquea i Danija Alvesa, klupa mu je "težila" 200 milijuna eura. Ništa dobroga to mu nije donijelo. Messi je još jednom igrao po svom, a domaćin je od 37. minute vodio. U poluvremenu je trener Blaugrane uveo i Suareza i Neymara, što li je htio dokazati sa sastavom bez njih?

Messi je na startu utakmice imao šansu koju je Ruben obranio, a u 28. minuti Barcelona je bila na domak gola. Rakitić je iz blizine pucao glavom, golman je zaustavio udarac, u nastavku je Messi, također glavom, pogodio gredu.

Messi se silno trudio dostignuti Telma Zarru na vrhu najboljih strijelaca Primere. Trebao mu je jedan pogodak da i on dođe do 251. Ne samo da nije išlo nego je njegovo soliranje skuhalo pogodak za domaćina. Driblao je među trojicom, izgubio loptu, s dva dodavanja igrača Almerije došla je do Kongoanca Thievyja Bifoume koji je pretrčao Bartru kao da ne postoji i pogodio iz trka desni donji kut.

Čim se Suarez ukazao na terenu Barcelona je postala opasnija. U 60. minuti zatresao je gredu, gol ga zasad ne ide, ali asistencije su mu katkad i briljantne. Tako je prevario Trujilla i gurnuo do Neymara koji puca šeprtljavo, ali lopta se odbija od leđa Navarra i završava u mreži za 1:1. Igrala se 73. minuta. Ubrzo je šutirao kraj gola, podigao loptu Messiju koji još jedom gađa glavom gredu, da bi u 82. minuti s desna prebacio na lijevo gdje ulijeće Jordi Alba i vara Rubena za 2:1. U toj akciji sudjelovao je i Ivan Rakitić okomitim dodavanjem za Suareza. Hrvatski reprezentativac igrao je cijelu utakmicu.

Na kraju je Messi sam izašao na Rubena i pucao u njega. Rekordi će pričekati neka druga vremena. Za Barcelonu je najvažnije da je izbjegla novi podbačaj koji bi se već mogao nazvati i debaklom.



All Goals - Almeria 1-2 Barcelona - 08-11-2014 by VideoGreen

Linker
21. rujan 2024 15:20