ŠKOTSKI PREMIERSHIP

Sjajni Jelavić ponovno trese mreže i vodi Rangerse prema naslovu prvaka

Ovom pobjedom Rangersi su drugoplasiranom Celticu uz utakmicu više odmakli na četiri boda prednosti, a samo su dva kola do kraja sezone
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 07. svibanj 2011. 17:49

Hrvatski nogometni reprezentativac u redovima Glasgow Rangersa Nikica Jelavić nastavlja sa sjajnim igrama. U 36. kolu škotskog Premiershipa ugradio je pogodak u visoku 4-0 pobjedu Rangersa nad Heartsom.

Zabio je Jelavić prvi gol za svoju momčad na Ibroxu u 23. minuti. Pucao je ljevicom malo iskosa s nekih desetak metara nakon asistencije Stevena Davisa. Bio mu je to 14. ovosezonski prvenstveni gol, drugi u zadnja dva kola, te se sada nalazi na diobi šestog mjesta ljestvice najboljih strijelaca lige. Hrvatski napadač travnjak je napustio prijevremeno, u 71. minuti, ali razlog nije bila nikakva ozljeda, već je zamjena bila taktičke prirode.

Inače, ostale golove za Rangerse zabili su Kyle Lafferty i Steven Davis, dok je loptu u svoju mrežu ugurao i Ryan Stevenson.

Ovom pobjedom Rangersi su drugoplasiranom Celticu uz utakmicu više odmakli na četiri boda prednosti, a samo su dva kola do kraja sezone.

Škotski Premiership, 36. kolo:

Glasgow Rangers – Hearts 4-0 (Jelavić 23, Lafferty 40, Davis 43, Stevenson 83-ag)

Redoslijed: 1. Glasgow Rangers 87, 2. Celtic 83 (-1), 3. Hearts 63, 4. Dundee United 55...

Linker
24. rujan 2024 17:25