MLADA NADA ŠVICARSKE

Shaqiri: 'Hrvatska je odlična, ali Švicarsku ćete na Poljudu vidjeti u čudesnom izdanju!'

Piše: Jure BurićObjavljeno: 15. kolovoz 2012. 00:00

Transfer švicarskog reprezentativca, Xherdana Shaqirija (20), iz Basela u Bayern zacijelo spada među najveće transfere ovog prijelaznog roka. Unatoč što će tek ujesen napuniti 21 godinu ovaj nogomertaš albanskog podrijetla, (rođen na Kosovu, Gjilan), već se naveliko predstavio nogometnoj Europi, ponajprije u dresu Basela, koji je minule godine bio hit Lige prvaka, a prva violina bio je upravo on. Stoga nije ni čudno što su ga uz njemačkog diva željeli i Manchester United, Liverpool, Galatasaray, Zenit...

Međutim, on se odlučio za najtrofejniji njemački nogometni klub u koji je ovoga ljeta prešao i naš Mario Mandžukić. Ove srijede gostovat će u Splitu u okršaju Hrvatske i Švicarske. Vjerujemo da će ga švicarski izbornik, “general” Ottmar Hitzfeld, staviti u udarnu postavu.

Koliko ste se dosad uspjeli uklopiti u Bayernovu sredinu, kako ste prihvaćeni od strane “domaćina”?

- Odlično, vrlo sam zadovoljan novim okruženjem. Osim toga, njemački jezik ne predstavlja mi nikakvu barijeru jer ga govorim odlično.

Što mislite, tko će slaviti u Splitu?

- Mi smo pokazali u posljednjih nekoliko teških utakmica, protiv jakih sastava, da nas se mora respektirati. Sjetite se da smo Njemačku pobijedili 5:3! Vjerujem da smo u stanju odigrati neodlučeno i da će nas gledatelji vidjeti u briljantnom izdanju.

Kako vidite hrvatsku reprezentaciju?

- Tu se ne treba mnogo pričati. Hrvatska reprezentacija je odlična, sastavljena je od fenomenalnih znalaca, od igrača koji igraju u poznatim klubovima i ligama. Sviđa mi se igra vaše nacionalne momčadi.

Ivan Rakitić i Mladen Petrić također imaju švicarsku nogometnu prošlost, obojica su igrali za Basel kao i vi. Poznajete li se?

- Rakitića poznajem jako dobro. Trenirao je s mojim bratom u mlađim danima. On je ekstremno dobar i kvalitetan igrač, kao mladi najavljivao je da će biti veliki igrač i da će biti poznat u nogometnom svijetu. Vjerujem da će još napredovati i da će njegova karijera biti još uspješnija. Radujem se našem susretu u Splitu. Mladena Petrića ne poznajem, ali radi se o super nogometašu, koji ima sve što je potrebno velikom ofenzivnom igraču - ima jak i precizan udarac, osjećaj za gol, za igru...

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-A!

Linker
27. rujan 2024 11:30