CITY

Šeik Mansour: Roberto Mancini ostaje što god da se dogodi do kraja prvenstva

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. travanj 2012. 13:19

Veliki gazda nogometaša Manchester Cityja šeik Mansour dao je ohrabrenje menadžeru Robertu Manciniju uoči velikog mančesterskog derbija na Etihadu (30. travnja) u sklopu 36. premierligaškog kola...

Usprkos činejnici da bi "građani" ove sezone mogli ostati bez trofeja iako su šest mjeseci proveli na vrhu prvenstvene ljestvice, Mansour je, kaže, zadovoljan ostvarenim napretkom.

- Razlika je tri boda i imamo šanse. Ali što god se dogodi i ako i ne pobijedimo, moram reći da sam jako zadovoljan s igračima, momčadi i menadžmentom. Svi su dali sve od sebe i jako su se popravili u zadnjih nekoliko utakmica – rekao je Mansour za Abu Dhabi TV.

Nakon poraza od Arsenala na Emiratesu (1-0) City je za gradskim rivalom Unitedom zaostajao velikih osam bodova, ali su potom u dva kola "crveni vragovi" protiv Wigana i Evertona suprotno očekivanjima osvojili tek jedan bod i vratili neizvjesnost u bitku za naslov budući je razlika između prvoplasirana dva kluba tri kola prije kraja tek tri boda.

City bi pobjedom u preostale tri utakmice do kraja sezone vjerojatno postao novim engleskim prvakom zbog bolje gol-razlike od Uniteda. U slučaju neuspjeha u Premiershipu engleski mediji smatraju da će Mancini teško dočekati sljedeću sezonu usprkos optimističnim tonovima Mansoura.

Linker
25. rujan 2024 09:27