SRNA

'Šahtar ide po dvostruku krunu'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 01. ožujak 2013. 12:15

Današnjom (petak) domaćom utakmicom protiv Volina Šahtar Donjeck otvara drugu polovicu ukrajinskog nogometnog prvenstva nakon tromjesečne stanke. Tim se povodom za klupsku web-stranicu oglasio i kapetan momčadi Darijo Srna.

- Šahtar je imao sjajnu prvu polovicu sezone. Očito ćemo ući i u drugu polovicu s istim stavom. Želimo osvojiti prvenstvo i Kup. Očekujemo dobru utakmicu, kao i protiv Borussije u budućnosti.

Uzvratni ogled osmine finala Lige prvaka u Dortmundu je na rasporedu već u utorak, a u njemu će "rudari" pokušati do pobjede koja bi ih odvela dalje (2-2 završila je prva utakmica).

- Naš glavni cilj je Borussia. Moramo pobijediti kako bismo stvorili pozitivnu atmosferu prije utakmice u Ligi prvaka. Doveli smo neke nove, dobre igrače, i trebali bismo do rezultata.

Samu utakmicu protiv Volina tako Srna gleda kao generalnu pripremu za Borussiju.

- Volin je neugodan protivnik, ali Šahtar je favorit i sve će zavisiti o nama. Pred našim navijačima trebamo pokazati dobar, napadački nogomet i pobijediti. To će biti dobra priprema za Borussiju.

U drugu polovicu ukrajinskog prvenstva Šahtar ulazi sa čak 13 bodova prednosti ispred drugoplasiranog Dnjipra. Volin je trenutno sedmoplasirana momčad ligaške ljestvice sa 28 bodova manje od Šahtara.

Linker
22. rujan 2024 11:24