MADRID, SPAIN - MARCH 10: Cristiano Ronaldo of Real Madrid CF celebrates as he scores their second goal during the UEFA Champions League Round of 16 second leg match between Real Madrid CF and FC Schalke 04 at Estadio Bernabeu on March 10, 2015 in Madrid, Spain. (Photo by Alex Grimm/Bongarts/Getty Images)
 Alex Grimm / 2015 Getty Images
BOLNA ISTINA

S Lukom nestao i CR7: Modrićevo koljeno više boli Ronalda! Nije prešao igrača tri mjeseca

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 15. svibanj 2015. 14:51

Svi znamo kako je Cristiano Ronaldo jedan od dvojice najboljih nogometaša današnjice. Znamo da jednim potezom može odlučiti utakmicu i da je proteklih sezona doveo Real Madrid do mnogih ključnih pobjeda kako u prvenstvu tako i u Ligi prvaka.

Ali, u uzvratnoj utakmici polufinala najelitnijeg europskog nogometnog natjecanja, protiv Juventusa bio je jedan od najgorih igrača na terenu. Imao je manje dodira s loptom nego bilo koji drugi igrač Madriđana. Iako su navijači i mediji uglavnom Garetha Balea označili kao glavnog krivca za ispadanje Reala, Ronaldo nije bio ništa bolji, naprotiv, bio je statistički lošiji.

Za Ronaldov lošiji posjed lopte u mnogo čemu je zaslužna i obrana Juventusa koja je Portugalca u potpunosti isključila iz igre. Daleko od toga kako CR7 nije napravio bezbroj protrčavanja i kretnji, ali nedostatak kreativnosti i vizije njegovih suigrača uskratio ga je za ozbiljniji doprinos momčadi. Vjerujemo kako bi puno drugačija priča bila da je u sastavu Reala bio Luka Modrić, igrača koji bi donio spomenutu kreativnost i viziju. Igrača koji bi vrlo vjerojatno popravio i Ronaldovu, ali i Baleovu statistiku u uzvratnom ogledu polufinala Lige prvaka na Bernabeu.

Ronaldovu trenutnu formu najbolje je objasnio legendarni trener Milana Arrigo Sacchi.

- Prošlo je već tri mjeseca otkako je Ronaldo posljednji put prošao protivnika 'jedan na jedan'. On zabija zato što je borac, ali definitivno nije u formi.

Linker
22. rujan 2024 22:23