AP
KUP / SERIE A

Roma preko Lazija stigla do četvrtfinala Kupa, Inter jedva slomio Cataniu

Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 20. siječanj 2011. 00:37

Poznato je sedam od osam četvrtfinalista Talijanskog nogometnog kupa. Plasman dalje u srijedu su izborili Roma i Sampdoria, dok će u četvrtak o posljednjem četvrtfinalistu odlučiti Milan i Bari.

Sampdoria je plasman dalje izborila u dramatičnom susretu na svom stadionu Luigi Ferraris. Golom Federica Machede (debitantski gol za Sampdoriju po dolasku na posudbu iz Man.Uniteda, op.a.) iz 32. minute imala je Sampdoria prednost sve do posljednje minute susreta kada "džoker" s klupe Mauricio Isla zabija za 1-1. Tako su se igrali produžeci, a kako su ondje obje momčadi postigle po jedan gol (Denis za Udinese i Pazzini za Sampdoriju), pucali su se penali.

Igrač koji je donio Udineseu produžetak, Isla, na kraju je postao tragičar nakon neuspješno realiziranog udarca s bijele točke, a Fernando Tissone smireno je potom donio Sampdoriji četvrtfinale i domaći ogled s pobjednikom susreta Milana i Barija. Valja reći da je od devete minute produžetka Sampdoria igrala s igračem manje nakon isključenja Dossene.

U drugom odigranom susretu, u rimskom derbiju Roma je savladala Lazio s 2-1. Svi su golovi na Olimpicu postignuti u drugome dijelu. Prva dva su zabijena s bijele točke, pa je tako Marco Borriello donio prednost Romi u 53. minuti nakon što je prethodno rukom u kaznenom prostoru igrao Stephan Lichtsteiner. Četiri minute kasnije Juan je u kaznenom prostoru oborio Maura Zaratea što je okarakterizirano najstrožom kaznom koju je iskoristio Hernanes.

Gol vrijedan četvrtfinala zabio je u 77. minuti Fabio Simplicio udarcem u desni donji kut Lazijevih vratiju.

Talijanski kup, osmina finala:

Roma – Lazio 2-1 (Borriello 53-11m, Simplicio 77 / Hernanes 58-11m)

Sampdoria – Udinese 5-4, penali (Macheda 32, Pazzini 108-11m / Isla 90, Denis 91)

Nova pobjeda Intera

Nogometaši Intera nastavljaju nizati pobjede pod brazilskim trenerom Leonardom. U zaostaloj utakmici 16. kola Serie A savladali su Cesenu na San Siru s 3-2.

Bila je to peta Leonardova utakmica na klupi "nerazzurra" i ujedno peta pobjeda aktualnih talijanskih prvaka. Svih pet golova postignuto je u prvom poluvremenu. Inter je poveo 2-0 golovima Samuela Eto'a i Diega Milita, Cesena se vratila u egal preko Erjona Bogdanija i Emanuelea Giaccherinija, da bi konačnih 3-2 svojim ovosezonskim prvijencem postavio Cristian Chivu glavom u prvoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela. Valja reći da je Cesena od 74. minute igrala s igračem manje, budući je crveni karton zaslužio Giaccherini, kao i da je za poraženi sastav od 78. minute priliku dobio Igor Budan.

Na ljestvici se Inter s nova tri boda popeo sa šestog na četvrto mjesto, a za vodećim gradskim rivalom Milanom, uz utakmicu manje, zaostaje tek šest bodova.

Serie A, zaostala utakmica 16. kola:

Inter – Cesena 3-2 (Eto'o 14, Milito 15, Chivu 45+1 / Bogdani 23, Giaccherini 29)

Redoslijed: 1. Milan 41, 2. Lazio 37, 3. Napoli 37, 4. Inter 35 (-1), 5. Roma 35...17. Cesena 19...

Linker
25. rujan 2024 01:14