AP
NOGOMETNI MERCATO

Roma kompletirala transfer Destra, Corinthians prihvatio ponudu Spursa za Paulinha

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. lipanj 2013. 12:40

Roma kompletirala transfer Destra iz Genoe

Talijanski prvoligaš Roma objavio je na svojoj službenoj stranici da je kompletirao transfer 22-godišnjeg napadača Mattije Destra iz Genoe…

Roma je prošlog ljeta platila Genoi 11 i po milijuna eura za jednogodišnju posudbu Destra, a sada je iskoristila pravo prvokupa, te je nadoplaćenih 4 i po milijuna eura postala stopostotni vlasnik ekonomskih prava na igrača.

Destro se po dolasku u Romu u početku mučio ispuniti očekivanja, imao je i problema s ozljedama, ali je sezonu ipak okončao s 11 pogodaka u 26 utakmica u svim natjecanjima.

Napadač koji je nastupio i za seniorsku reprezentaciju Italije, produkt je Interove akademije za mlade igrače, ali nikada nije nastupio za prvu momčad ''nerazzurra''. Igrao je za talijansku U-21 reprezentaciju koja je ovoga ljeta izgubila finale Europskog prvenstva od Španjolske s 4-2.

Luis Alberto novi napadač Liverpoola

Španjolac Luis Alberto novo je pojačanje engleskog nogometnog velikana Liverpoola, nakon što je napadač potpisao dugogodišnji ugovor s momčadi s Anfielda.

Sevilla i Liverpool dogovorili su se da će odšteta za Alberta iznositi oko 6.8 milijuna funti, nakon čega je dvadesetogodišnji napadač podvrgnut liječničkom pregledu, te potpisu četverogodišnjeg ugovora.

- Jako sam uzbuđen. U ovome sam trenutku najsretniji čovjek na svijetu. Nadam se da ću pomoći klubu da još jednom postane najbolji na svijetu. Veselim se radu s menadžerom i svim suigračima - rekao je Alberto nakon potpisivanja ugovora.

Španjolac je postao treće ovoljetno pojačanje Liverpoola, koji se očito priprema na život bez Luisa Suareza, koji pak silno želi pojačati redove Real Madrida. Prije Alberta ugovor su s "redsima" potpisali Kolo Toure i Iago Aspas.

Prošlu je sezonu Alberto odradio na posudbi u Barceloninoj B momčadi, za koju je u 38 nastupa postigao 11 pogodaka. Za prvu momčad Seville upisao je sedam nastupa, ali nije postigao pogodak.

Corinthians prihvatio ponudu Tottenhama za Paulinha

Brazilski nogometni klub Corinthians potvrdio je za medije da je prihvatio ponudu za svog ponajboljeg igrača Paulinha od 20 milijuna eura.

Paulinho (24) od 2010. igra za Corinthians, a u ugovoru ima odštetnu klauzulu od 20 milijuna eura, što je iznos koji su ''spursi'' svojom posljednjom ponudom aktivirali. Prethodno su nudili nekoliko milijuna manje, no ista je odbijena.

Paulinho, za kojeg su također zainteresirani Real Madrid, Inter, Milan i Roma, je bio strijelac za Brazil u pobjedi protiv Japana (3-0) na startu Kupa konfederacija, a očekuje se da će odluku o svojoj budućnosti donijeti nakon završetka natjecanja kojem je njegova zemlja domaćin.

Napoli se priprema na život bez Cavanija: Doveden Mertens

Belgijski nogometaš Dries Mertens (26) nastavit će svoju karijeru u talijanskom viceprvaku Napoliju, koji se, izgleda, priprema na život bez Edinsona Cavanija.

Tako barem tvrdi Corriere dello Sport, koji prenosi da će uskoro bivši igrač PSV-a potpisati četverogodišnji ugovor uz 1.5 milijuna eura godišnje plaće. Mertensu je još preostalo odraditi liječnički pregled i staviti svoj potpis na ugovor.

Procjenjuje se da će Napoli platiti 10 milijuna eura za igrača koji je prošle sezone u nizozemskom prvenstvu postigao 16 pogodaka i 17 puta asistirao za isti u 29 odigranih susreta.

Podsjetimo, najbolji strijelac Napolija Cavani velika je ovoljetna želja većine europskih velikana, a prema posljednjim informacijama najbolje trenutno stoji Real Madrid, za koji je Cavani i priznao da želi igrati.

Linker
23. rujan 2024 01:19