BORUSSIJA (D)

Reus puzirao već šest puta

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. studeni 2014. 10:29

Marco Reus nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Jedan od najboljih njemačkih nogometaša tiha je patnja mnogih europskih velikana, Bayern, Chelsea, Liverpool, Real... samo su neki od klubova koji bi htjeli vidjeti 25-godišnjeg ofenzivca u svojim redovima. Trenutačno u njegovim igrama uživaju navijači Borussije Dortmund, pitanje je samo koliko dugo. No, i oni će do kraja ove godine biti lišeni tog užitka. Reus je, naime, u Paderbornu pretrpio novu ozljedu koja će ga odvojiti od travnjaka šest tjedana.

Igrala se 64. minuta utakmice kada je pogibeljnim startom Kevin Bakalorz onemogućio najboljeg igrača na terenu. Odmah je postalo jasno kako je riječ o težoj ozljedi. Gležanj desne noge nabubrio je istog trenutka, pa je Reus morao biti iznesen na nosilima s travnjaka. Bakalorz je za start dobio žuti karton, ali nakon dvoboja sudac Wolfgang Stark priznao je pogrešku.

- U trenutku kada sam odlučio mislio sam kako je Bakalorz išao na loptu lagano je dotaknuvši, a onda je tek pogodio Reusa u gležanj, pa sam smatrao da je žuti karton valjana kazna. Međutim, kada sam start vidio usporeno na ekranu, onda sam se šokirao i pomislio “pa za to sam morao pokazati crveni”.

Reus neće po dobrom pamtiti 2014. Ozljeda u Paderbornu već je šesta ove godine. Početkom veljače zbog ozljede mišića pauzirao je dva tjedna i propustio pet utakmica, a sve se ponovilo početkom ožujka s istim posljedicama. Pravi šok zbio se 6. lipnja. Njemačka je igrala posljednju utakmicu pred odlazak na SP i Reusu je nakon starta Armenca Jerdigarjana puknuo ligament u lijevom gležnju, zbog čega je propustio pohod Elfa na tron, a vratio se tek sredinom kolovoza. Novu je ozljedu, ponovno lijevog gležnja, doživio 7. rujna u dvoboju Njemačke i Škotske u kvalifikacijama za Euro, stanka je bila mjesec dana. Prije dva tjedna ozlijedio je hvatište mišića u dvoboju dvije Borussije, zbog čega je propustio utakmice Njemačke s Gibraltarom i Španjolskom. I u subotu novi peh, zbog čega neće zaigrati na preostalih sedam utakmica crno-žutih do kraja godine.

Linker
23. rujan 2024 01:28