FA CUP

Remi Chelseaja i Birminghama, Sundelrand izbacio Arsenal

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. veljača 2012. 01:28

Nogometaši Arsenala upisali su ovog tjedna novi teški poraz. Nakon 0-4 potopa na San Siru u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka, u subotu su pali kod Sunderlanda i tako ispali iz FA Cupa..

U pitanju je bila osmina finala, a Sunderland se time osvetio Wengerovoj momčadi na nedavnom prvenstvenom porazu. Podsjetimo, tom je prilikom Arsenal slavio na gostujućem travnjaku, a pogodak za 2-1 je Thierry Henry zabio u sudačkoj nadoknadi.

Sada Arsenal nije niti bio u takvoj prilici. Pred kraj prvog poluvremena je Richardson postigao prvi pogodak (40. minuta), a onda je Arsenal srušen golom vlastitog igrača Chamberlaina u 77. minuti.



Sun 2-0 Ars by goalsarena2012-2

Nogometaši Chelseaja i dalje ne uspijevaju pronaći izlaz iz krize. U osmini finala FA Cupa na svome su Stamford Bridgeu odigrali samo 1-1 protiv drugoligaša Birminghama.

Samo je jednu pobjedu u posljednjih šest utakmica ostvarila momčad Andrea Villas-Boasa čiji je posao sve više pod upitnikom. Mogao je Portugalac biti u još težoj poziciji da je Birmingham u subotu sačuvao vodstvo do kojeg je došao u 20. minuti kada se, nakon kornera, u gužvi lopte dokopao David Murphy i svladao Petra Čecha.

Samo dvije minute kasnije Wade Elliott je u šesnaestercu srušio Ramiresa, ali udarac Juana Mate s bijele točke u stativu je odbio gostujući vratar Colin Doyle. Londonskom klubu je to bio već četvrti promašaj jedanaesterca u osam pokušaja ove sezone u svim natjecanjima.

U nastavku je Chelsea ipak uspio doći barem do izjednačenja. U 61. minuti Branislav Ivanović se probio po desnoj strani, ubacio loptu u kazneni prostor gdje ju je glavom u mrežu smjestio Daniel Sturridge. Zanimljivo, za 22-godišnjeg je napadača to bio već sedmi pogodak u ukupno šest startova u FA Cupu.

Ponovljenu utakmicu Birmingham i Chelsea će odigrati 6. ožujka na stadionu St. Andrew's.

U tri obračuna osmine finala engleskog FA Cupa između prvoligaša i drugoligaša, u dva su slavili članovi Premierhsipa, dok je Leicester spasio čast i obraz drugoligaškim momčadima.

Nogometaši Evertona svoj su domaći posao protiv Blackpoola obavili za - 360 sekundi! Toliko je trebalo Drentheu i Stracqualursiju da zabiju dva pogotka i, na kraju se ispostavilo, postave konačnih 2-0. Hrvatski igrač Nikica Jelavić nije igrao zbog trenutačne ozljede.

No, u konkurenciji za igru je bio Ivan Klasnić, član Boltona, ali je ostao svih 90 minuta na klupi. Njegova je momčad također s 2-0 bila bolja od člana Championshipa, Milwalla, i to u gostima. I oni su rano poveli, u 4. minuti je strijelac bio Miyaichi, dok je N'Gog zgotovio posao golom u 59. minuti.

Leicester je s 2-1 iznenadio Norwich u gostima, a strijelci su za pobjedu bili St. Ledger i Nugent.

Posljednji subotnji ogled osmine finala kasnije će odigrati Sunderland i Arsenal.

FA Cup, osmina finala:

Sunderland - Arsenal 2-0 (Richardson 40, Chamberlain 77-ag)

Everton - Blackpool 2-0 (Drenthe 1, Stracqualursi 6)

Milwall - Bolton 0-2 (Miyaichi 4, N'Gog 59)

Norwich - Leicester 1-2 (Hoolahan 23 / St. Ledger 5, Nugent 71)

Chelsea - Birmingham 1-1 (Sturridge 62 / Murphy 21)

Linker
25. rujan 2024 11:12