gettyx images
BEZ GOLA VEĆ 791 MINUTU

Rekorder Danijel Subašić: 'Lijepo je rušiti rekorde, ali još ljepše bi bilo izboriti LP'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 03. veljača 2015. 14:10

Danijel Subašić ne posustaje! Od 29. studenoga nije primio gol u francuskom prvenstvu, sa 791 minutom “čiste mreže” rekorder je među vratarima u toj zemlji u tekućoj sezoni i po aktualnom nizu broj 1 u Europi. Ipak, nakon derbija s Lyonom nije bio najsretniji.

- Radije bih da smo dobili 2:1, kao i da smo nekoliko kola ranije s istim rezultatom svladali Bordeaux, nego što je oba puta završilo 0:0. Ja ne bih bio rekorder, ali imali bismo četiri boda više i bolje šanse za vrh tablice - prokomentirao je Subašić s kojim smo razgovarali dok je izlazio iz trening-kampa Monaca gdje su ga čekali fanovi.

- Ovdje se zaista osjećaš kao nogometaš. Upravo su me zaustavili dečki, jedan me tražio dres, kaže da ima kolekciju svih mojih dresova otkako sam u Monte Carlu, nedostaje mu iz ove sezone. Ljudi su drukčiji nego kod nas, kad pristupe igraču tresu se od respekta.

Protiv Lyona imao je sjajnih obrana...

- Ako igraš protiv vodeće ekipe koja je puna samopouzdanja sigurno da je teško. Oni su dobro otvorili utakmicu i imali tri-četiri prilike, a poslije smo mi bili bolji, pogodili vratnicu, 0:0 je dobar rezultat.

Devet bodova ste iza Lyona...

- Klub je kazao da je cilj biti među pet, a još bolje bi bilo da se plasiramo u tri i izborimo Ligu prvaka. Bude li moguće. Da smo dobili u nedjelju, bili bismo četvrti, s pet bodova do trećega. Ima još puno do kraja, nije propala nada ni za prvo mjesto, igramo bez presinga, opušteno, na četiri fronte. U srijedu nas čeka Bastia u polufinalu Liga kupa.

Koliko ste motivirani za Liga kup?

- Dosta nam znači, jer ako osvojimo trofej izravno smo u Europi.

Lako je napredovati s golmanom koji ne prima. Forma je bila izvrsna, a sad je još bolja. Impresivno.

- Ma dobro, kao momčad igramo kompaktno i sigurno pa je tako lakše. Nije to ništa spektakularno. Bilo je utakmica u kojima sam svašta obranio, pa i “mrtvace”, ali u nekim susretima nisam ni imao mnogo posla. Čvrsti smo otraga, to je bitno.

Blizu je tisućica, sljedeći suparnik je Guingamp, apsolutni rekord francuske lige drži Gaëtan Huard iz Bordeauxa iz sezone 1992/93. s 1176 minuta.

- Ne gledam to tako, sigurno da je važno za moje samopouzdanje, ali za ekipu bi korisnije bilo da pobjeđujemo. Iako, lijepo je to što sam srušio rekord. Vrh vrhova je Liga prvaka gdje sam također bio vrlo uspješan, dobio sam samo jedan pogodak u šest utakmica. Godi, ali znate kako je, kad dobiješ prvoga bit će komentari - eto primio ga je! Treba raditi i imati ponekad sreće jer bilo je i vratnica i greda.

Pretpostavljamo da koji mjesec ranije niste ni pomišljali na takve brojke.

- Ne, ne naravno da ne.

U Ligi prvaka uskoro gostujete kod Arsenala.

- Arsenal je veliki favorit, ali kad su takve utakmice nikad se ne zna. Daješ više od svojih mogućnosti, prvo da vidimo kako ćemo otvoriti u prvom susretu u Londonu. Oni su ekstra ekipa, puna dobrih igrača, s velikom tradicijom i vrsnim trenerom, sve ide njima u prilog.

Linker
20. rujan 2024 21:18