PREMIER LEAGUE

Redsi prekinuli niz Spursa, Chelsea izborio uzvrat protiv Manchestera u FA Cupu

U drugoj utakmici dana Newcastle je na svom St James' Parku slavio protiv Stokea 2-1, a tri je boda "svrakama" donio Papis Cisse u posljednjoj minuti
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. ožujak 2013. 20:08

Nogometaši Liverpoola pobijedili su na svom Anfieldu Tottenham 3-2 u utakmici 29. premierligaškog kola i tako prekinuli niz neporaženosti "spursa" u najjačem razredu engleskog nogometa na brojci 12...

Gledatelji na Anfieldu imali su priliku vidjeti lijepu utakmicu, punu golova i rezultatskih preokreta. Tako je Liverpool vodio 1-0 golom Luisa Suareza iz 21. minute, da bi potom belgijski branič "spursa" Jan Vertonghen dvama golovima donio preokret londonskom sastavu.

No, velika pogreška vratara "spursa" Huga Llorisa i gol Stewarta Downinga vratio je domaće u rezultatski egal, da bi im na kraju Steven Gerrad iz penala donio puni "plijen, a prvi poraz Tottenhamu u Premierligi nakon 9. prosinca prošle godine kada ih je sa 2-1 pobijedio Everton.



szólj hozzá: Liverpool vs Tottenham 2:2 MATCH HIGHLIGHTS

Kod otvarajućeg gola na susretu, Suarezovog 22. ovosezonskog, urugvajskom je napadaču asistirao Jose Enrique loptom u prostor. Potom je Vertonghen zabio svoj treći i četvrti ovosezonski gol, prvo glavom na asistenciju Garetha Balea, pa nogom, najbolje se snašavši na ničiju loptu s nekih 11 metara.

Zatim je uslijedilo nepostrebno izletavanje Llorisa, koji je napucao Downinga, da bi ovaj potom s(p)retno kroz noge proturio loptu Verthongenu u gol, iako su vrata gotovo prazna. Odlučujući jedanaesterac, koji je sigurno realizirao Gearrard i zabio svoj deveti ovosezonski gol, izborio je Suarez kojeg je hokejaškim startom oborio Benoit Assou-Ekotto.

U drugoj utakmici dana Newcastle je na svom St James' Parku slavio protiv Stokea 2-1, a tri je boda "svrakama" donio Papis Cisse u posljednjoj minuti. Prethodno je Stoke vodio golom Jonathana Waltersa iz jedanaesterca iz 67. minute, da bi Yohan Cabaye izjednačio šest minuta kasnije iz slobodnog udarca. Bila je ovo treća uzastopna domaća Newcastleova ligaška utakmica u kojoj su zaostatak uspjeli pretvoriti u pobjedu, kao i deveta ukupno pobjeda u sezoni.

Premierliga, 29. kolo:

Newcastle - Stoke 2-1 (Cabaye 73, Cisse 90 / Walters 67-11m)

Liverpool - Tottenham 3-2 (Suarez 21, Downing 66, Gerrard 82-11m / Vertonghen 45, 53)

FA Cup: Chelsea nakon 0-2 izborio novu utakmicu protiv Uniteda

Nogometaši Chelseaja izvukli su se iz ponora i rezultatom 2-2 protiv Manchester Uniteda na Old Traffordu izborili novu utakmicu četvrtfinala FA Cupa koja će se igrati na njihovom Stamford Bridgeu...

"Crveni vragovi" su imali sve u svojim rukama budući da su već u 11. minuti vodili s 2-0, ali na kraju su spašavali "živu glavu" i mogu biti sretni što će uopće imati novu šansu, istina u puno težim okolnostima, pred Chelseajevim navijačima.

United je poveo u petoj minuti nakon što je Michael Carrick poslao lijepi pas u šesnaesterac, a Javier Hernandez se sjajno snašao i glavom, malo iskosa s lijeve strane prebacio gostujućeg vratara Petra Čecha. U 11. minuti je Wayne Rooney izveo slobodan udarac iskosa s lijeve strane, ubacio je loptu u kazneni prostor, a ona je preletjela sve i završila u mreži zbunjenog Čecha.

Gostima je u tim trenucima prijetio potop, ali Fergusonova se momčad neočekivano povukla, posebno s početkom drugog poluvremena, i na koncu je to skupo platila. Eden Hazard je u 59. minuti s ruba šesnaesterca pogodio dalji kut Davida De Gee, a u 68. minuti su gosti povukli kontranapad. Lopta je na koncu došla do Ramiresa koji je ljevicom pucao s 15-ak metara, ne posebno snažno, ali De Gea je slabo reagirao i propustio je u mrežu.

Do kraja utakmice je Chelsea imao apsolutnu dominaciju, United se praktički povukao u svoj šesnaesterac, a "bluesi" su u 90. minuti bili na pragu pobjede. Juan Mata se oslobodio čuvara i pucao iskosa s ruba peterca, ali se De Gea iskupio za raniju slabu reakciju i nogom obranio udarac španjolskom sunarodnjaku.

Spomenimo i da su u drugoj nedjeljnoj utakmici četvrtfinala drugoligaši Millwall i Blackburn odigrali neodlučeno 0-0.

FA Cup, četvrtfinale:

Manchester United - Chelsea 2-2 (Hernandez 5, Rooney 11 / Hazard 59, Ramires 68)

Millwall - Blackburn 0-0

Manchester City u polufinalu na Chelsea ili United

Polufinale FA Cupa donijet će nam još jedan veliki okršaj. Aktualni engleski prvak Manchester City igrat će protiv boljeg iz ogleda Chelseaja i Manchester Uniteda...

Ždrijeb je odlučio da će drugi polufinalni par ipak biti znatno manje atraktivan, a čine ga Wigan i pobjednik drugoligaškog okršaja između Millwalla i Blackburna. Wigan je u subotu senzacionalno pobijedio Everton na njegovom Goodison Parku s 3-0, a Millwall i Blackburn su u nedjelju odigrali 0-0 i odigrat će novu utakmicu.

Linker
21. rujan 2024 19:45