Tottenham Hotspur's Croatian midfielder Niko Kranjcar participates in a team training session, at the club's training facility in London, on November 1, 2010. Tottenham Hotspurs are set to play Inter Milan in a UEFA Champions League group A football match on Tuesday. AFP PHOTO/GLYN KIRK
 AFP
SPURSI NA SAN SIRU

Redknapp uoči Milana: 'Čarli igra, Luka mi nije spreman, a što da radim s Nikom?'

Ne znam hoću li igrati, tek kad trener priopći sastav znat ću kao i svi ostali - kaže Kranjčar koji će, prema svemu sudeći, ipak biti na lijevom boku Tottenhamove veze
Piše: Alen MaričićObjavljeno: 15. veljača 2011. 11:49

Bilo je dovoljno poslušati trenera Massimilana Allegrija i zvijezdu broj jedan, Zlatana Ibrahimovića, da biste shvatili koliko Milan respektira Tottenham. U ovom dijelu sezone međusobni dvoboj nije najbolje “sjeo“ ni Milanu, a još manje Spursima. U utorak navečer Allegri neće moći računati na Cassana, Van Bommela, Emanuelsona, Didaca zbog registracije (igrali su već za druge klubove) odnosno Pirla, Boatenga, Ambrosinija zbog ozljeda.

S druge strane Harry Redknapp ne može računati na Garetha Bale a, kojeg nema već 4 utakmice zbog bolova u leđima, ozlijeđeni su i Kaboul, Huddlestone i King, navodno i Hutton, dok zbog kartona nema Jenasa, a rekonvalescenti su Van der Vaart i Crouch.

Iz cijele te priče izdvajamo Luku Modrića , koji nam je kazao:

- Počeo sam trčati, nemam nikakvih bolova, ali ne osjećam se spreman.

Sasvim logično, Modrić je operirao slijepo crijevo prije dva tjedna, rane su još svježe, a nedostaje ritma u nogama nakon potpunog mirovanja. No, Redknapp dobro zna koliko mu bitnih igrača nedostaje te sustavom “tko je najmanje nespreman” pritišće svoje zvijezde da učine sve kako bi se našli u konkurenciji za momčad.

U zrakoplovu koji je u ponedjeljak poslijepodne doveo Spurse u Milano našli su se svi hrvatski reprezentativci. Stipe Pletikosa jedan je od trojice vratara koji su doletjeli i, zanimljivo je, s njime je 18 igrača na raspolaganju Redknappu.

Najsigurniji da će istrčati na Meazzi je Vedran Ćorluka. Bio je odličan u posljednje tri utakmice za Redknappovu momčadi, a u Milano nije otputovao Hutton. Što se tiče Nike Kranjčara tu nema, barem u ovoj sezoni, ikakve garancije.

- Ne znam hoću li igrati, tek kad trener priopći sastav znat ću kao i svi ostali - kaže Kranjčar koji će, prema svemu sudeći, ipak biti na lijevom boku Tottenhamove veze. Upravo se ofenzivnom potencijala Spursa u Milanu najviše opterećuju.

- Tottenham je tipična engleska momčad koja će svih 90 minuta igrati u visokom ritmu bez obzira na rezultat - kazao je Allegri.

- Istina je da su u napadu moćniji nego u obrani, zato se jako moramo paziti njihovih kontranapada. Ne bi nikako bilo dobro da primimo gol jer su na svom terenu igrači Tottenhama vrlo agresivni i opasni.

Kako god bilo, dvoboj Rossonera i Spursa bit će vrlo zanimljiv, između ostalog i zbog činjenice da je Milan posljednjih godina gubio od engleskih momčadi, ali i zbog “kratke” tradicije međusobnih susreta. Milan i Tottenham sastali su se tek jednom, prije 40 godina u polufinalu Kupa Uefa Spursi su u dvije utakmice bili bolji (2:1 u Londonu, 1:1 u Milanu) i osigurali finale te potom osvajanje trofeja.

- Mi jednostavno moramo ući u daljnje natjecanje Lige prvaka. Bilo bi strašno za klub, naše ambicije i financijske potrebe da posustanemo u ovoj fazi natjecanja! - dao je “zadatak” treneru i momčadi Adriano Galliani.

Linker
07. srpanj 2024 18:33