TOMISLAV KRISTO/CROPIX
POJAVILA SE CIFRA

‘Real za Gvardiola sprema ponudu koja se ne odbija‘: Kažu li Nijemci - NE, Perez će morati donijeti veliku odluku

Teško da će naš stoper napustiti klub prije kraja sezone, ali već na ljeto mnogi će opet ‘zagristi‘
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 21. siječanj 2023. 07:50

Kako stvari stoje, velikani svjetskog nogometa izgubili su zimsku bitku za Joška Gvardiola. Njegov RB Leipzig u više navrata jasno je kazao da ga ne planira pustiti u siječnju, ali već na ljeto mnogi će ponovno ‘zagristi‘. Fichajes, španjolski portal koji se bavi isključivo nogometnim tržištem, navodi da Real već sprema "ponudu koja se ne može odbiti".

Tvrde da su Kraljevi spremni izdvojiti 80 milijuna eura za usluge stopera Vatrenih, ali naglašavaju da tom ponudom neće završiti i "igra" uprave Leipziga, koja je svjesna vrijednosti svog stopera i tražit će barem 100 milijuna eura. Konkurencije Kraljevima u lovu na Hrvata zasigurno neće nedostajati, ali pravovremenim početkom pregovora koji se očito već sada ‘kuhaju‘, Florentino Perez mogao bi prije svih ‘zakapariti‘ najtraženijeg braniča svijeta.

image
JEAN CATUFFE/DPPI/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Fichajes piše da je stoper zajamčene klase prijeka potreba Carlu Ancelottiju. Talijanski stručnjak trenutno se na stoperskoj poziciji može osloniti samo na Antonija Rudigera i Edera Militaa, uz Davida Alabu (originalno lijevog beka) u slučaju izostanka spomenutog dvojca, a sve ostale opcije djeluju suviše ‘plitko‘. Upravo Gvardiol savršeno odgovara profilu za kakvim Ancelotti traga, stoga izvor ove informacije zaključuje da je hrvatski reprezentativac i više nego logičan izbor.

"U Madridu moraju odlučiti hoće li Joška Gvardiola učiniti najskupljim braničem u povijesti nogometa ili potražiti drugu alternativu", stoji u zaključku teksta.

Leipzig je od završetka Svjetskog prvenstva u Kataru, brončanog za našu reprezentaciju, odolio ponudama i interesima brojnih velikana. I Real se već spominjao kao mogući kupac, a od ostalih klubova isticali su se Chelsea i Manchester City. No, Gvardiol i dalje nije promijenio dres, a kada to učini - izgledno je, dakle, već na ljeto - govorit ćemo o jednom od najskupljih braniča ikada..

Linker
05. listopad 2024 00:53