AFP PHOTO/ JOSEP LAGO
SPEKTAKL NA CAMP NOU

Real nije imao snage za veliki preokret, Barcelona nakon drame izborila polufinale

Barcelone je opet bolja od Reala, ovom prilikom u Kupu kralja. Prošli su u polufinale zadržavši pobjedu 2-1 iz Madrida. Derbi na Camp Nouu završio je 2-2
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. siječanj 2012. 12:10

Nogometaši Barcelone opet su bili bolji od Reala, ovom prilikom u Kupu kralja. Prošli su u polufinale zadržavši pobjedu 2-1 iz Madrida kao prednost. El clasico na Camp Nouu je završio bez pobjednika 2-2...

No, treba reći da je u 90 katalonskih minuta bolja momčad bio Real i to prilično. Realno su morali dobiti utakmicu i proći dalje, no pogubne su za njih bile propuštene prilike na samom startu utakmice.



Barcelona 2-0 Real Madrid by goalsarena2012-2

Utakmica je počela s dvije nevjerojatne šanse Gonzala Higuaina. Nakon petnaest sekundi i greške obrane Barcelone Argentinac se našao u idealnoj prilici za pogodak. No, promašio je, kao i u trećoj minuti kada je iz blizine pogodio ravno u domaćeg vratara Pinta. U 6. minuti je uslijedio novi Realov juriš, tada je iskosa s lijeve strane zaprijetio Cristiano Ronaldo, te je time zaokružen strašan početak gostiju koji su bili daleko bolji i konkretniji.



Barcelona 2-0 Real Madrid by goalsarena2012-2

S ogromnim entuzijazmom su u ovaj ogled ušli gostujući igrači tražeći prvu pobjedu sezone protiv Barçe koja ih je dva puta pobijedila na Santiago Bernabeu. Najbliže pogotku Real je bio u 25. minuti kada je fantastično, sa skoro 30 metara, opalio Mesut Özil. Lopta je letjela i sletjela na gredu, ali se i potom odbila ravno ispred vratarske linije čime su domaća vrata i tada ostala spašena.



Barcelona 2-1 Real Madrid by goalsarena2012-2

I umjesto vodstva Reala u završnici prvog dijela se dogodio pravi vatromet na suprotnoj strani. Barcelona je iz dvije-tri prave prilike zabila dva gola. U 43. minuti se obrana Barcelone okupila oko Lionela Messija koji je, s vrha šesnaesterca, asistirao Pedru, a ovaj je s desetak metara, malo iskosa, pogodio za 1-0. I potom, u sudačkoj nadoknadi, sijevnula je bomba Danija Alvesa. Nakon slobodnog udarca se lopta odbila na dvadesetak metara od vratiju Reala. Dočekao ju je Brazilac i punom nogom opalio. Po dijagonali je lopta savršeno odsjela u rašlje Realovih vratiju.



Barcelona 2-2 Real Madrid by goalsarena2012-2

Prolaz ili bilo što pozitivno tada se od Reala činilo miljama daleko, no u nastavku je Real opet odigrao hrabru i sjajnu utakmicu. Došli su do izjednačenja, čak i imali priliku za prolaz, ali do trećeg gola nisu došli. No, potpuno su uništili sitni vez Barçe, čiji igrači nisu uopće uspjeli zadržati loptu na dulje vrijeme.

Prvo je na asistenciju Özila u 68. minuti Cristiano Ronaldo smanjio na 2-1, dok je samo četiri minute kasnije sjajno u domaćem šesnaestercu reagirao Karim Benzema. Primio je loptu, prebacio preko Puyola, potom je koljenom spustio na nogu i zakucao u mrežu.

Recimo da je prije svega toga Real postigao pogodak preko Sergija Ramosa, no sudac je u toj akciji vidio njegov prekršaj u napadu. U drugom dijelu su se dogodile još dvije dvojbene situacije. Padanje Alexisa Sancheza u šesneastercu Reala, ali još očitiji prekršaj Puyola na Benzemi na drugoj strani. U oba slučaja od jedanaesterca nije bilo ništa.

U završnici se utakmica razvodnila "padanjem" igrača Barcelone, crvenim kartonom Ramosu, a unatoč tome što je gotovo cijela sudačka nadoknada prošla uz ležanje igrača katalonske momčadi na travi, sudac je kraj odsvirao u sekundu točno.

Kako god, bio je ovo rekordni sedmi uzastopni "el clasico" u kojem Barcelona nije poražena, a u polufinalu Kupa će Guardiolina momčad igrati protiv pobjednika meča Valencije i Levantea.

Athletic Bilbao je prošao u polufinale s dvije pobjede protiv Mallorce i bez primljenog gola. Nakon 2-0 doma Baskijci su u gostima pobijedili s 1-0 autogolom Ramisa u 76. minuti. U polufinalu će klub iz Bilbaa igrati protiv čuda ovogodišnjeg Kupa kralja, trećeligaša Mirandesa.

Kup kralja, četvrtfinale (uzvratne utakmice):

Barcelona - Real Madrid 2-2 (Pedro 43, Dani Alves 45+1 / Ronaldo 68, Benzema 72), ukupno: 4-3

Mallorca - Athletic Bilbao 0-1 (Ramis 76-ag), ukupno: 0-3

Navijači Barcelone Pepeu vikali 'ubojico'

Portugalski defenzivni vezni nogometaš Real Madrida Pepe burno je dočekan na Camp Nou od strane domaćih navijača u uzvratnom četvrtfinalnom dvoboju Kupa Kralja. Prema napisima Marce, pola sata uoči početka "el clasica" Barçini su navijači Pepea na zagrijavanju počastili povicima "ubojico", a i tijekom samog susreta svaki je njegov kontakt s loptom popraćen burnim negodovanjem s tribina i skandiranjem imena Lionela Messija.

Naravno, reakcija je to Barçinih navijača na grubi start na Messija u prvom četvrtfinalnom dvoboju igranom prije tjedan dana u Madridu kada je Portugalac grubo nagazio na ruku omalenog Argentinca, u trenutku dok je već suđen prekršaj i dok je ovaj ležao na travnjaku.

Barcelona - Real Madrid 2-2 (Pedro '43; Alves 45+2, C. Ronaldo '68, Benzema '72.)

KRAJ

90. minuta - Barcelona je mogla riješiti utakmicu, ali Pedro nije dobro reagirao na Alvesovo ubacivanje.

88. minuta - Ramos je u skoku pogodio laktom u lice Pedra, sudac mu je pokazao drugi žuti, odnosno crveni karton.

84. minuta - Još jedna prilika za Barcelonu, Messi je opet sve napravio sam, pucao je s vrha šesnaesterca, a lopta je prošla samo nekoliko centimetara od vratnice.

82. minuta - Messi je pucao s 25 metara iz slobodnog udarca, lopta je prošla metar iznad vratnice.

78. minuta - Real je mogao preokrenuti utakmicu, opet je u prilici bio Benzema, ali je ovog puta priseban bio Pinto.

GOOL!!! 72. minuta - Barcelonina obrana nije uspjela očistiti loptu iz svog prostora, to je iskoristio Benzema i vratio nadu Realu.

GOOL!!! 68. minuta - Özil je gurnuo loptu u prostor za Ronalda, koji je prevario Pinta i loptu poslao u mrežu.

54. minuta - Xabi Alonso je izveo slobodni udarac s lijeve strane, loptu je glavom zahvatio Ramos i poslao je u mrežu. Međutim glavni sudac se oglasio i zbog prekršaja Ramosa poništio pogodak.

Kraj 1. poluvremena

GOOL!!! 45+2 - Xavi je izveo slobodni udarac, nogometaši Real odbili su loptu koja je došla do Danija Alvesa, koji je topovskim udarcem s vrha kaznenog prostora pogodio rašlje nemoćnog Casillasa.

GOOL!!! 43. minuta - Messi je navukao četiri igrača Reala na sebe, sjajno uposlio Pedra, koji je izbio sam ispred Casillasa i pogodio za vodstvo Barcelone.

30. minuta - Guardiola je morao napraviti prvu izmjenu, Iniesta je napustio igru, a zamijenio ga je Pedro.

25. minuta - Özil je pucao ljevicom s tridesetak metara, lopta je pogodila gredu i odbila se tik do crte.

14. minuta - Prilike se nižu s obje strane. Prvu konkretniju za Barcelonu imao je Messi, njegov udarac prošao je pokraj vratnice.

11. minuta - Kaka je povukao kontru i pronašao Ronalda, koji je pucao s gotovo iste pozicije, kao u 7. minuti, ali ovaj put u vratara Barcelone.

7. minuta - Ronaldo je pucao s lijeve strane sa 16 metara, ali je lopta prošla pokraj gola.

1. minuta - U desetoj sekundi Pique je pogriješio, lopta je došla do Higuaina koji je promašio zicer.

Barcelona: Pinto, Alves, Piqué, Puyol, Abidal, Xavi, Busquets, Iniesta, Cesc, Messi, Alexis.

Real Madrid: Casillas, Arbeloa, Pepe, Ramos, Coentrao, Xabi Alonso, Lass, Kaká, C. Ronaldo, Özil, Higuaín.

Linker
24. rujan 2024 17:30