Real Madrid's Cristiano Ronaldo from Portugal, centre, celebrates his goal with Sergio Ramos, left, and Marcelo from Brazil, right, during the Spanish La Liga soccer match against Villarreal at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Sunday, Jan. 9, 2011. (AP Photo/Andres Kudacki)
 AP
KUP KRALJA

Real Madrid svladao Atletico

Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 14. siječanj 2011. 01:15

Nogometaši madridskoga Reala napravili su dobar potez u prvoj utakmici četvrtine finala španjolskoga Kupa kralja svladavši na svom Santiago Bernabeu gradskog rivala 3-1.

Povijest je do četvrtka Real i Atletico spojila već petnaest puta u utakmicama Kupa kralja, a ogled u petak bio im je i peti u ovoj fazi natjecanja. Ukupno gledajući Real je uspješniji s deset prolazaka dalje.

Na dobrome su putu, pred uzvrat sljedećega četvrtka, da ponovno preko Atletica izbore poluzavršnicu. Konačnih 3-1 moglo je biti i uvjerljivije izraženo, premda treba reći i da je Atletico imao svoje šanse.

Baš su gosti utakmicu bolje otvorili pogotkom već u sedmoj minuti. Segio Agüero napravio je veći dio posla, sjurio se u šesnaesterac i uputio loptu prema mreži Ikera Casillasa (koji ga je i srušio). Španjolski reprezentativac obranio je loptu no ona se otkotrljala samo do Diega Forlana koji nije imao problema pri realizaciji.

Preokret je započeo šest minuta kasnije. Angel di Maria korner s lijeve strane izveo je točno do Sergija Ramosa koji visokim skokom i jakim i preciznim udarcem glavom vraća rezultat u egal.

Uslijedilo je teško razdoblje u utakmici za Atleticova čuvara mreže Davida De Geu koji se u uvodnom poluvremenu istaknuo nizom dobrih reakcija. Posla su imali i suci koji su ostali nijemi kod Agüerova pada u Realovom šesnaestercu i koji su na centar igrališta igrače ponovno poslali u 61. minuti.

Zabio je, samo dvije minute nakon što je Forlan uzdrmao okvir Realovog gola, Cristiano Ronaldo s metra udaljenosti uklizavanjem na lijepo dodanu loptu Mesuta Özila.

Upravo je njemački reprezentativac trećim golom domaćina na utakmici nešto olakšao posao "kraljevima" u uzvratu. Zabio je u 90. minuti iskoristivši prizemnom loptom pogrešku Atleticove obrane.

U drugoj utakmici dana Almeria je svladala Deportivo 1-0 uz autogol Rindarøya iz 34. minute. Uzvrat se igra sljedeće srijede na Riazoru.

Španjolski Kup kralja, četvrtfinale:

Real Madrid - Atletico Madrid 3-1 (Ramos 14, Ronaldo 61, Özil 90 / Forlan 7)

Almeria - Deportivo 1-0 (Rindarøy 34)

Linker
26. rujan 2024 20:04