AP
NOGOMETNI MERCATO

Real će ponuditi 46.5 milijuna eura za Suareza, Callejon potpisao za Napoli

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. srpanj 2013. 12:46

Benfica dovela Argentinca Lisandra Lopeza

Iz portugalskog doprvaka Benfice potvrdili su da su potpisali petogodišnji ugovor s argentinskim nogometašem Lisandrom Lopezom (23).

Radi se o imenjaku, prezimenjaku i sunarodnjaku poznatijeg napadača Lyona. Ovaj Lopez, međutim, igra na poziciji braniča, a došao je iz argentinskog Arsenala iz Sarandija. Dosad je skupio četiri nastupa za reprezentaciju, a po dolasku u Lisabon je istaknuo kako mu je cilj ustaliti se u nacionalnoj momčadi.

- Odabrao sam Benficu jer se radi o jednom od najvećih europskih klubova i mnogi su Argentinci uspjeli u njemu. Ako budem igrao dobro, mogao bih ponovno dobiti priliku u reprezentaciji - kazao je Lopez.

Real će ponuditi 46.5 milijuna eura za Suareza

Po pisanju engleskog The Suna uskoro će krenuti ofenziva madridskog Reala na Liverpool i njegovog napadača, 26-godišnjeg Urugvajca Luisa Suareza.

Kontroverzni, ali sjajni napadač s Anfielda, ovog se ljeta često dovodio u kontekst odlaska. Real, Juventus i Arsenal su bili klubovi koji su se najčešće spominjali uz Suareza, a podsjetimo da je ponuda ovog potonjeg kluba, Arsenala, od 30 milijuna engleskih funti odbijena od strane kolega iz Premierlige.

The Sun piše da Real priprema ponudu u vrijednosti od 46.5 milijuna eura i da će je uskoro poslati prema Liverpoolu. Recimo da Suarez ima valjani ugovor s Liverpoolom sve do lipnja 2018. godine. Podsjećamo i da je Suarez prošle sezone, tijekom 33 utakmice u Premierligi, postigao 23 pogotka, a još je jedanaest puta bio uspješan asistent.

Ova vijest dolazi samo dva dana nakon što je Real službeno obznanio kako nema namjeru prodavati Gonzala Higuaina, Argentinca koji je sam izrazio želju za odlaskom. Najavljen je sastanak Higuaina i novog trenera Carla Ancelottija, a jedini je cilj Talijana nagovoriti Higuaina na ostanak.

Službeno: Schwarzer potpisao za Chelsea

Engleski nogometni velikan Chelsea potpisao je 40-godišnjeg australskog vratara Marka Schwarzera. Ugovor mu vrijedi do završetka Svjetskog prvenstva u Brazilu sljedeće godine...

Ranije ovog ljeta Schwarzer je napustio redove Fulhama, pa dolazi u Chelsea kao slobodan igrač, bez odštete.

Kada je čuo da iz Chelseaja postoji interes za njegovim dovođenjem, nije se previše dvoumio.

- To je fenomenalan klub. Jedan je od najvećih i najboljih klubova na svijetu i čast mi je potpisati za Chelsea. Nije mi trebalo puno uvjeravanja da dođem ovdje – rekao je Schwarzer, koji je u Englesku stigao 1996. godine. Otad je ondje igrao za Bradford, Middlesbrough, a od 2008. za Fulham.

Za australsku reprezentaciju debitirao je 1994. godine, a otad je njene boje branio 108 puta, uključujući i na svjetskim prvenstvima 2006. i 2010. godine.

- Znam da je Petr (Čech) broj 1. To ne treba naglašavati jer je fantastičan vratar. Ali nadam se da mogu gurati Čecha da se popravi kao vratar i tako i sebi pomoći da se popravim. Puno je utakmica kroz sezonu i ako budem dobar kao što vjerujem da mogu, tada će biti prilika po putu.

Službeno: Callejon u Napoliju

Transfer španjolskog krilnog napadača Jose Marije Callejona (26) iz Real Madrida u Napoli dobio je i svoju službenu potvrdu od strane talijanskog nogometnog prvoligaša...

Još ranije ovog tjedna španjolski su mediji izvještavali kako su klubovi postigli dogovor o visini odštete od 10 milijuna eura, kao i da će Callejon godišnje u Napulju zarađivati 3.5 milijuna eura.

No, sada je Napoli potvrdio posao priopćenjem:

"Rano jutros Jose Maria Callejon sletio je u Napulj. Sutra ujutro će proći liječnički pregled."

Callejonov transfer osobno je zatražio novi trener kluba Rafa Benitez. Prošle je sezone u 30 nastupa u španjolskom prvenstvu, većinom ulazeći s klupe, Callejon postigao 3 gola.

Mhitarjan potpisao i naslijedio Götzeovu desetku

Borussia Dortmund u ponedjeljak je potvrdila da je dogovorila transfer Henriha Mhitarjana sa Šahtarom, a armenski je nogometaš u utorak i službeno potpisao četverogodišnji ugovor…

Ofenzivni veznjak koji je prošle sezone bio prvi strijelac ukrajinskog prvenstva i najbolji igrač lige doveden je kao zamjena za Marija Götzea koji je otišao u Bayern. Mhitarjan je naslijedio i Götzeov broj tako da će u sljedećoj sezoni igrati s desetkom na leđima.

- Henrih je super pojačanje za ofenzivni dio našeg veznog reda - naglasio je sportski direktor europskog doprvaka Michael Zorc, a predsjednik kluba Hans-Joachim Watzke je dodao:

- Transfer nije bio nimalo jednostavan, ali svim silama smo htjeli Henriha i sada je s nama.

Kako je putem svoje internetske stranice objavio Šahtar, Dortmunđani će za 24-godišnjeg nogometaša platiti 27.5 milijuna eura odštete.





L'Equipe: U utorak Cavani postaje i službeno PSG-ov napadač

Po pisanju francuskog L'Equipea tijekom utorka bi urugvajski nogometaš Edinson Cavani, dosadašnji napadač Napolija, trebao i službeno postati pojačanje francuskog prvaka Paris St. Germaina...

Tako bi se napokon riješio jedan od najvećih misterija ovoljetnog prijelaznog roka. Chelsea, Manchester City i Real Madrid su stalno koketirali s Napolijem i pokušali smanjiti ono što je tražio Napoli, a to je 63 milijuna eura. Naime, takvu stavku u ugovoru ima Napoli (Cavani) i budući kupac neće dobiti ovog sjajnog napadača za manju cijenu.

Bogati Paris St. Germain je očito odlučio ispuniti te uvjete. Cavani (26 godina, prošle sezone s 29 pogodaka prvi strijelac Serie A) bi u utorak trebao biti u letu prema Parizu, a tijekom poslijepodnevnih će sati i potpisati ugovor s pariškim klubom, tvrdi L'Equipe.

Kada se ispuni ovaj transfer očigledno bi mogla krenuti "ludnica" na tržištu, jer Napoli neće čuvati tih 63 milijuna, pa je tako već najavio lov na nova pojačanja. Ti novi poslovi će vjerojatno povući za sobom još nekoliko zanimljivih transfera...

David Villa postao novi napadač madridskog Atletica

David Villa, 31-godišnji španjolski nogometni reprezentativac, napustio je Barcelonu, a karijeru će nastaviti u madridskom Atleticu. Tamo bi trebao postati zamjena za Radamela Falcaa.

Villa je dugo vremena bio kandidat za odlazak na Otok. Tottenham je, činilo se, najviše zagrizao za nekadašnjeg napadača Valencije. Spominjao se i mogući odlazak u Arsenal, a posljednjih dana je postojala kombinacija po kojoj bi se dogodila razmjena igrača na relaciji Barcelona - Manchester United. Villa i Thiago Alcantara su trebali otići na Old Trafford, a u suprotnom smjeru Wayne Rooney.

No, ništa se od toga neće dogoditi, već je David Villa postao novi napadač madridskog Atletica, koji je prošle sezone osvojio Kup kralja, te treće mjesto u Primeri.

Maksimalno bi Barcelona mogla zaraditi 5.1 milijuna eura od ovog transfera. Za ovu će sezonu katalonski klub zaraditi 2.1 milijuna eura, dodatna će dva dobiti ako Villa ostane u Atleticu tijekom sezone 2014/15, a dodatan milijun ako bude "Madriđanin" u sezoni 2015/16.

Prošle je sezone Villa u 28 prvenstvenih utakmica postigao deset pogodaka.

Villi je idućeg ljeta završavao ugovor s katalonskom momčadi, a podsjetimo i da je s 56 pogodaka Villa najbolji strijelac španjolske reprezentacije u povijesti.

Borussia (D) potvrdila posao s Mhitarjanom i Šahtarom

Njemački mediji su tijekom ponedjeljka pisali kako je Borussia Dortmund praktički dogovorila gotovo sve oko dovođenja Henriha Mhitarjana, 24-godišnjeg armenskog nogometaša iz Šahtara.

Tijekom poslijepodnevnih sati je takvo što potvrdio i sam klub iz Dortmunda, aktualni njemački i europski doprvak.

"Tri strane, Šahtar, Mhitarjan i mi, smo dogovorili posao. Ostao je još potpis ugovora, a on će uslijediti do kraja tjedna", napisano je na službenoj internet-stranici kluba.

Borussia bi trebala platiti odštetu od oko 25 milijuna eura, a očekuje se kako će Armenac staviti potpis na četverogodišnji ugovor.

Prošle je sezone Mhitarjan bio najbolji igrač (službeno proglašen) i najbolji strijelac (25 golova u 29 utakmica) ukrajinskog prvenstva.

Abidal novo pojačanje Monaca

Francuski lijevi bek Eric Abidal (33) novo je pojačanje Monaca, povratnika u elitni razred francuskog nogometa. Donedavni igrač Barcelone potpisao je jednogodišnji ugovor s opcijom produljenja na dodatnu godinu...

O Abidalovom mogućem povratku u Kneževinu pisalo se tjednima, a sada posao i službeno zgotovljen.

Za samog igrača to je povratak u klub u kojem je započeo profesionalnu karijeru i za čiju je prvu momčad prethodno igrao između 2000. i 2002. godine.

"Ovo je vrlo emotivno nakon svega što sam iskusio. Nije bilo lako za klub imati povjerenja u mene. Sretan sam jer je Monaco imao povjerenja u mene i učinit ću sve da ne izdam to povjerenje. Za mene je ovo povratak kući. Ostvario sam svoj debi ovdje 2000. i sretan sam što se vraćam", rekao je Abidal putem video-poruke.

U travnju prošle godine Abidal je podvrgnut transplataciji jetre, te je pod upitnikom bio nastavak njegove karijere. Krajem lipnja istekao mu je ugovor s Barcelonom, a kako mu španjolski prvak nije ponudio novi, nego mjesto u upravi, Abidal je potražio novi klub.

Osim u Monacu, Abidal je u francuskoj ligi igrao još u Lilleu (od 2002. do 2004.) i Lyonu (od 2004. do 2007. godine).

Bild: Gomez potpisao za Fiorentinu

Transfer Marija Gomeza (27) iz Bayerna u Fiorentinu danas je i službeno dovršen. Nakon tjedana pregovaranja dvije su strane postigle dogovor, navodi njemački dnevnik Bild...

Fiorentina će za njemačkog nogometnog reprezentativca platiti ukupno 20 milijuna eura odštete, od čega 16 u komadu, a preostala četiri kroz sljedeće godine. S druge strane, Gomez je potpisao četverogodišnji ugovor do 2017. godine.

Ovakvi napisi zasad nisu dobili i službene potvrde od strane samih klubova.

Gomez je navodno još nakon osvajanja DFB-Pokala prošle godine i finalne utakmice protiv Stuttgarta (Bayernova pobjeda 3-2) u kojoj je zabio dva gola, svojim suigračima rekao: "Ovo je moja posljednja utakmica za Bayern".

U redove bavarskog velikana Gomez je stigao 2009. iz Stuttgarta uz odštetu od 30 milijuna eura, a nakon početnih poteškoća u sezoni 2010/11 bio je sa 28 golova najbolji bundesligaški strijelac. U sljedećoj je sezoni zabio 26 golova, a prošle je sezone izgubio mjesto u udarnoj momčadi od hrvatskog napadača Marija Mandžukića.

Vidal u Juventusu do 2018.

Prema napisima Gazzette dello Sport, ponajbolji Juventusov nogometaš Arturo Vidal pristao je na produljenje ugovora koje će ga za torinski klub vezati do 2018. godine...

Prema novom ugovoru, kojem nedostaje samo potpis, čileanski će veznjak godišnje zarađivati oko 4 milijuna eura, što je 1.5 milijun više nego li je zarađivao od 2011., kada je stigao iz Bayera.

Vidal je bio jedna od velikih želja Real Madrida u prijelaznom roku, ali su se "los blancosi" na kraju odlučili na transfer Asiera Illarramendija iz Real Sociedada.

Prošle je sezone Vidal u talijanskom prvenstvu u 31 odigranoj utakmici upisao 10 golova i 9 asistencija. U Ligi prvaka je pridodao 3 gola i 2 asistencije u devet nastupa.









Liverpool odbio Arsenalovih 30 milijuna funti za Suareza

Dvostruko nevjerojatna vijest objavljena je u nedjelju navečer u Telegraphu: Arsenal je prošli tjedan doista poslao formalnu ponudu za Luisa Suareza, te je u transfer bio spreman uložiti 30 milijuna funti...

Iznimno smio pokušaj djelovanja na nogometnom tržištu te impozantna svota, ponašanje sasvim nekarakteristično za menadžera londonskog kluba Arsenea Wengera, doživjeli su, barem pri prvom pokušaju, neuspjeh. Premda iznenađeni, u klubu s Anfielda ljubazno su se zahvalili Londočanima odgovorivši da 26-godišnji urugvajski napadač nije na prodaju.

Također iznenađuje što je Arsenal ponudu za Suareza poslao neovisno o razvoju situacije s Gonzalom Higuainom, koji je također blizu Emiratesa.

Do Telegraphove nedjeljne objave informacije o Arsenalovu interesu za sjajnog Urugvajca bile su manje vrijedne od najnotornijih glasina. Sve je krenulo u srijedu navečer, kad je jedna otočka kladionička kuća u ponudu uvrstila tečaj na Suarezov prelazak u Arsenal.

U obadvama klubovima i dalje izbjegavaju komentirati slučaj.

Milan odbio 30 milijuna eura za El Shaarawyja



Adriano Galliani, dopredsjednik talijanskog nogometnog velikana Milana, izjavio je kako je njegov klub nedavno odbio veoma unosnu ponudu za 20-godišnjeg napadača Stephana El Shaarawyja...

- Ono što dosad nismo rekli nikome je da smo dobili jako visoku ponudu za El Shaarawyja, ali neću imenovati klub o kojem se radilo. Riječ je o jako važnom klubu – rekao je Galliani za program talijanske televizije 7 Gold.

Iako Galliani nije htio otkriti ime kluba, talijanski mediji nagađaju kako se radilo o Chelseaju, Anžiju ili Arsenalu.

- Informirao sam igračevog agenta i čim se vratio s Kupa konfederacija razgovarao sam sa Stephanom. Nismo ga željeli prodati, ali smo informirali momka i njegovu obitelj o ponudi koja je za njega došla. Pitao sam ga što on želi. Rekao je da mu je novac koji ima i više nego dovoljan, da je Milanov navijač i da ne želi otići. Poljubio sam ga u obraz i to je bilo to. Koliko je visoka ponuda bila? Veća od 30 milijuna eura.

El Shaarawy je u Milan stigao 2011. godine iz Genoe, a prošle je sezone sa 16 golova bio najbolji klupski strijelac i treći najbolji strijelac talijanske Serije A.

Abidal u ponedjeljak potpisuje jednogodišnji ugovor s Monacom

Po pisanju francuskih medija, izgleda da su dogovoreni i posljednji detalji između 33-godišnjeg francuskog nogometaša Erica Abidala i povratnika u Le Championnat, momčadi Monaca...

Ranije se špekuliralo kako bi Abidal po odlasku iz Barcelone mogao doći u Kneževinu i okončati karijeru tamo gdje ju je i počeo, u Monacu, gdje je igrao od 2000. do 2002. godine. Podsjetimo da je prošle godine Abidalu transplatirana jetra, te je tada pod velikim upitnikom bila njegova karijera. No, Abidal se uspješno vratio nogometu, te ima snage za nastavak karijere.

Abidal bi trebao potpisati jednogodišnji ugovor s Monacom, s time da će postojati i klauzula po kojoj bi mogao odigrati još jednu sezonu nakon ove koja slijedi.

Osim u Monacu, Abidal je u francuskoj ligi igrao još u Lilleu (od 2002. do 2004.) i Lyonu (od 2004. do 2007. godine).

Podsjetimo da je u subotu Monaco kompletirao dovođenje Francuza Jeremyja Toulalana. Bilo je odmah poznato da je veznjak potpisao na dvije godine s tim klubom, a u nedjelju je javnost saznala da je Monaco platio Španjolcima sedam milijuna eura odštete.

Marca: Ancelotti zabranio prodaju Pepea

Iako u Real Madridu i dalje dobivaju ponude za Pepea (30), sve je manje izgleda da će portugalski stoper ovo ljeto napustiti Santiago Bernabeu...

Manchester City je najuporniji u nastojanju da dovede Pepea u svoje redove, ali španjolska Marca piše da se novi trener ''kraljevskog kluba'' Carlo Ancelotti protiv prodaji. Na prvim sastancima s klupskim čelnicima, nakon što je imenovan za trenera, talijanski je stručnjak nedvosmisleno poručio kako Pepe mora ostati. Iako je u prošloj sezoni izgubio mjesto u obrani Reala od mladog Francuza Raphaëla Varanea, očito novi stožer ima puno povjerenja u njegove sposobnosti.

Marca navodi i da je svima drugima u klubu jasno da bi, čim bi dobili eventualnih 25 milijuna eura za Pepea, odmah morali krenuti u potragu za novim stoperom jer bi ostali tanki na toj poziciji. A za spomenuti iznos bi teško pronašli igrača Pepeove kvalitete.

Osim toga, spomenuti dnevni list piše i da bi Pepe u novoj sezoni, ako ode Gonzalo Higuain, mogao biti promoviran u jednoga od četvorice klupskih kapetana, točnije uz Sergija Ramosa i Marcela bi bio zamjenik Ikeru Casillasu.

Daily Express: Chelsea ponudio za De Rossija 15 milijuna funti

Gdje god je dolazio, portugalski trener Jose Mourinho je uvijek imao jednu želju - dovesti u svoju momčad 29-godišnjeg talijanskog nogometnog reprezentativca Danielea De Rossija...

Tražio ga je kao trener Intera i madridskog Reala, ali mu se želja nije ispunila. Po pisanju Daily Expressa, Portugalac će i ovog ljeta pokušati doći do veznog nogometaša Rome i dovesti ga u Chelsea.

I ranije se znalo za interes londonske momčadi, ali se navodilo da je Chelsea spreman izdvojiti 10 milijuna za popularnog "Futuro Capitana" (budućeg kapetana), koji nikako da takvo što i postane jer se Francesco Totti ne da godinama, te je i dalje Romin vođa. Sada Daily Express piše kako je Chelsea poslao službenu ponudu na Rominu adresu i da je ponudio 15 milijuna funti.

Iako je De Rossi Romino dijete i to mu je jedini klub u karijeri, čelnici kluba su rekli da se neće ustručavati prodati ga dođe li "prava cijena". Uskoro ćemo valjda i saznati je li ovih 15 milijuna ta prava cijena.

Napoli se uključio u lov na Gomeza, ali on želi u Fiorentinu



Talijanski i njemački mediji objavili su kako se u utrku za napadača Bayerna Marija Gomeza ponovno uključio i Napoli. Ipak, čini se da je i dalje Fiorentina favorit za dovođenje 28-godišnjeg nogometaša…

Toskanci već dulje vrijeme nastoje kupiti njemačkog reprezentativca koji je u prošloj sezoni izgubio mjesto u udarnoj postavi Bayerna od našeg Marija Mandžukića. Bavarci, međutim, traže oko 20 milijuna eura odštete što Fiorentina, barem dok ne proda Stevana Jovetića, nije u stanju platiti.

Priliku sada pokušava iskoristiti Napoli koji očito Gomeza vidi kao zamjenu za Edinsona Cavanija koji bi trebao biti prodan u sljedećih nekoliko dana. Bild piše da je predsjednik napuljskog kluba Aurelio De Laurentiis ušao u pregovore s europskim prvacima, no sportski direktor Bayerna Matthias Sammer je za Sport1 izjavio kako igrač želi u Fiorentinu.

- Bez ispunjavanja uvjeta, ne može biti dogovora. Dok naši zahtjevi ne budu zadovoljeni, ništa se neće dogoditi. U svakom slučaju, Mario želi isključivo u Fiorentinu - poručio je Sammer.

Linker
22. rujan 2024 11:29