JOSE MANUEL VIDAL Afp
ZAHUKTAVA SE TRŽNICA

RB Leipzig napravio sjajan posao! Za ‘samo‘ 23 miijuna eura Nijemci doveli portugalskog reprezentativca

‘Veselim se novim izazovima u karijeri, RB Leipzig ima velike ambicije i ciljeve‘
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 03. srpanj 2021. 10:03

Dok traje završnica Eura, pomalo se zahuktava i nogometne tržnica. Drugi strijelac Bundeslige Andre Silva prešao je iz Eintrachta u RB Leipzig. Portugalski reprezentativac protekle sezone zabio je 28 pogodaka, što bi u većini sezona bilo dovoljno za naslov najboljeg strijelca, no dok Robert Lewandowski trči bundesligaškim travnjacima treba zabiti puno više.

Bikovi su odlaskom Tima Wernera ostali bez ubojitog napadača, nisu to bili ni Sörloth ni Hwang, pa su zato inzistirali na dolasku 25-godišnjeg Portugalca. Platili su ga samo 23 miijuna eura, njegova je tržišna cijena inače 45 milijuna eura, a dodamo li tome da je imao ugovor do 2023. godine, čini se da su napravili odličan posao. Primjerice Eintracht je prije dvije godine prodao Sebastiena Hallera u West Ham za 50 milijuna eura.

- Veselim se novim izazovima u karijeri, RB Leipzig ima velike ambicije i ciljeve, želim pomoći da se to ostvari. Pod svaku cijenu htio sam igrati na najvišoj razini, a s ovim klubom imam prigodu to i ostvariti jer su stalni članovi Lige prvaka. Sada idem na kratki odmor, ali mogu reći da sam već sada super nabrijan i jedva čekam početak nove sezone u novom klubu - izjavio je Andre Silva koji će po sezoni zarađivati 4 milijuna eura plus bonuse.

Linker
05. svibanj 2024 10:37