Marinko Perić

 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
ŠTRAJK SE NASTAVLJA

Raspad sistema u kultnom ZG-klubu: Trening će se održati samo ako predsjednik dođe s barem 50€ za svakog igrača

Nastavlja se kriza u zagrebačkom klubu, kojem je zbog financija ugrožen opstanak
Piše: Slavko KonopljakObjavljeno: 03. veljača 2023. 20:46

Sada znam početak i kraj taj, povremen sjaj ne može sakrit’ da ni za sto godina to neće bit’ to, sve je savršeno svršeno, refren je Vanine pjesme koja se pjeva u Sigetu, jer, premda je još prije nekoliko dana tinjala nekakva nada u ostanak Hrvatskog dragovoljca u drugoligaškom društvu, u petak se praktički u potpunosti ugasila.

Naime, premda je svečano obećao da će sva dugovanja prema igračima riješiti do petka, 3. veljače, predsjednik zagrebačkog kluba Marinko Perić u petak se nije pojavio u klubu, a nije se ni javljao ni na poziv, te je tim činom samo produljio štrajk igrača, koji ulazi u četvrti dan. Za očuvanje drugoligaškog statusa, za isplatu plaća i sva dugovanja prema HNS-u, još u petak je bilo kasno, a u nedjelju, ako se to i dogodi, bit će također kasno, jer prije svega nisu dovedena obećana igračka pojačanja, a igrači su u zaostatku šest treninga i čak pet kontrolnih utakmica s kojima u prvom proljetnom kolu, koje se igra 18. veljače, moraju ići na noge prvoplasiranom Rudešu.

image

Marinko Perić

DAMIR KRAJAC/CROPIX

Dakle, nedovoljno fizički pripremljeni i neuigrani teško će se na proljeće nositi s klubovima koji su imali mirne pripreme, bez stresova. A osim ispadanja u niži rang, ovim činom Hrvatski dragovoljac prosut će dugo građeni rejting, jer će se klub iz Sigeta smatrati neozbiljnim i nepouzdanim partnerom nakon što je odgodio četiri kontrolne utakmice. Odgođene utakmice Jarun se na svu sreću snašao i našao je suparnika u Dubravi Tim Kabel, dok su Međimurje, koje je družinu iz Sigeta čekalo s oduševljenjem i večerom, te Lučko i Dugo Selo, ostali bez očekivane pripremne utakmice. Za subotu prijepodne trener Ivan Božić, sa svojim pomoćnicima Hrvojem Šešerinom i Miralemom Ibrahimovićem najavio je trening koji će se održati ako se predsjednik Perić pojavi s barem 50 eura za svakog igrača. I za kraj kažimo, Siget su već napustili pomoćni trener Ante Bulat, koji je otišao zbog privatnih problema, te stoper Robiana, koji je zimus stigao iz Vukovara 1991. Ovaj Argentinac, razočaran događajima u Sigetu, otišao je u Švicarsku.

Linker
28. travanj 2024 01:18