SENZACIONALAN TRANSFER

RAKITIĆ U BARCELONI Katalonski div platio Sevilli 20 milijuna eura za Hrvata

Piše: ArhivaObjavljeno: 06. lipanj 2014. 10:25

Ivan Rakitić novi je igrač Barcelone, tvrde svi relevantni španjolski mediji. Hrvatski veznjak dogovorio je sve uvjete s katalonskim divom, a na Camp Nou će ostati do 2019. godine. Barcelona će za Rakitića Sevilli platiti između 20 i 25 milijuna eura, a Ivan bi trebao zarađivati oko 4 milijuna eura neto po sezoni.

Iako su još jučer u Sevilli demantirali da pregovaraju s bilo kim o prodaji Rakitića, čini se kako je andaluzijski klub ostao bez kapetana i najboljeg igrača. Španjolski mediji tvrde kako je Rakitić dio projekta 'nova Barcelona'. Hrvatski veznjak je doveden na inzistiranje novog trenera Katalonaca Luisa Enriquea.

Navodno je baš on poručio upravi Barce da Rakitić bude prvo ovoljetno pojačanje Barcelone. Dolazak Rakitića, pišu Španjolci, samo je potvrda da će Enrique pokazati izlazna vrata Nou Campa Songu i Fabregasu.

Iako su ga silno željeli dovesti madridski klubovi očito nisu mogi parirati ponudi Barcelone. Real i Atletico još tijekom sezone najavljivali su da će sve učiniti da Ivan stigne u njihove redove, no čini se kako je Barca ovoga puta dobila bitku.

Mundo Deportivo, sportski dnevnik kojeg u Španjolskoj zovu 'glasnik Barcelone', također je potvrdio transfer. Mundo tvrdi da je posao težak između 20 i 25 milijuna eura, a Rakitić bi trebao biti zamjena za Fabregasa koji se vraća u Englesku.

Katalonci su oduševljeni i pišu kako je Barcelone odradili sjajan posao. Za ne pretjerano velik novac doveden je ponajbolji igrač španjolske Primere.

Linker
23. rujan 2024 23:24