AFP / AFP
JUNAK BARCELONE

RAKITIĆ TREĆI HRVAT ZAREDOM S LIGOM PRVAKA 'Nisam očekivao ovo, ali Kovač mi je još prošle godine rekao da ćemo osvojiti sve!'

'Znali smo kako igra Juventus, zato je kod mojeg gola trebalo doći iz drugog plana. Priprema za akciju je bila fantastična'
Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 07. lipanj 2015. 12:14

Ivan Rakitić treći je Hrvat u tri godine koji osvaja Ligu prvaka. Nakon Mandžukića 2013., Modrića 2014. i Raketa se pridružio biranom društvu nakon pobjede Barcelone u Berlinu. U intervjuu za HRT priznao je kako nije očekivao da Blaugrana uzme trostruku krunu ove sezone, svoju drugu u povijesti.

- Teško je naći riječi za ovo. Godina je bila fenomenalna, nikad ne bih očekivao da će ovako biti. Iako, rekao mi je izbornik još kada smo bili u Brazilu i kad sam tek potpisao da ću uzeti sve trofeje ove godine.

Kaže kako je akcija iz koje je već u četvrtoj minuti načeo Buffonovu mrežu bila uvježbana i pripremljena

- Znamo kako igra Juventus, da se jako dobro brane i čuvaju gol, zato je trebalo doći iz drugog plana. Priprema za akciju je bila fantastična.

U drugom dijelu dvoboju gledali smo Barcelonu koja čeka priliku iz kontri, što je bilo pomalo neobično.

- Morali smo iskoristiti prostor koji se otvorio nakon njihove promjene stila igre i pokušavali smo kontrama - završio je Raketa.

Linker
20. rujan 2024 21:08