Getty
U ZAGRLJAJU S NAVIJAČEM

RAKITIĆ 'Proslavio sam s Ter Stegenom jer mi je tri tjedna govorio kako moram zabiti'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 01. ožujak 2015. 12:18

To je bio step Ivana Rakitića kojeg bi potpisao i Fred Astaire. U gradu u kojem od 17. stoljeća vrijedi poštapalica "Što je Granada bez bikova!" jučer su dominirali neki drukčiji ritmovi. Iako su se domaćini "nahrustili" kao da stadion kane pretvoriti u arenu za koridu, hrvatski reprezentativac "izbio im je rogove", titrajući nogama po travnjaku na njima nesvladiv način. Rakitić je mahao petama poput čuvenog američkog kralja mjuzikla, proigravao bi suigrače "zavezanih očiju", zaslasio si ponekim sombrerom i povrh svega bio - igrač utakmice ! Imao je izvrsnih izdanja i u jačim susretima, ali po obilju ponuđenog sadržaja ovo je njegova najbolja igra u dresu Barcelone.

- Travnjak Carmenasa je u lošem stanju i jako je teško igrati. Ističem da smo bili u visokom ritmu, radili od početka vrlo dobro, držali se zadanog i poboljšavali se tijekom susreta. Malo po malo na pravom smo putu. Važno je bilo vratiti se pobjedama nakon Malage - prokomentirao je Rakitić.

Koliko bi tek popravio rubriku asistencija da je Messi bio bolje raspoložen, u prvom poluvremenu servirao mu je dvije čiste šanse koje Argentinac nije realizirao. Gol je začinio trčeći do klupe i zagrlivši se s golmanom Ter Stegenom.

- Tri tjedna mi je svaki dan govorio kako je vrijeme da zabijem. Zato sam proslavio s njim. No, mi smo velika obitelj i ja slavim sa svima. Sretan sam svojom igrom i pogotkom, ali najvažniji mi je uspjeh momčadi - objasnio je Ivan.

Bio je opušten, samopouzdan, sve mu je išlo. U 22 utakmice Primere ima četiri gola i šest dodavanja za gol, u isto doba Xavi je na jednom golu i četiri asistencije, a Iniesta na nuli. Kad je Luka Modrić došao u Real trebalo mu je 56 utakmica da bi zabio četvrti pogodak, što je bilo u drugom dijelu druge sezone među Madriđanima, a peti je postigao u 72. nastupu u španjolskim prvenstvu, na toj brojci je i sada s ukupno 77 utakmica. Golema razlika u učinkovitosti na strani Rakitića nije samo u pogocima jer Modrić je do šeste asistencije stigao u 31. nastupu, Ivan ih ima eto u 22. Modrić je sve zajedno skupio 14 prvoligaških dodavanja za gol u Realu. Rakitić je zvijezda, španer i najveći radnik, sve u jednom, dive se španjolski mediji.

Nakon utakmice "zaskočio" ga je mladi navijač, zagrlio ga i u suzama ispratio s terena. Možda je za uspomenu mogao dobiti i dres, ali vrijedni poklon nije dobio

Linker
19. rujan 2024 23:01