SPREMAN ZA EURO

Rakitić nakon Barce: 'To su svjetski igrači... Messi? Čudo! Vidio sam majstora na djelu'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 19. ožujak 2012. 16:06

Sevilla se nadala reprizi scenarija s Camp Noua, u prvom dijelu sezone podignuli su utvrdu pred vlastitim golom i sačuvali 0:0. Međutim, u subotu je Blaugrana vratila barem dio duga, krasnim pogocima Xavija iz slobodnjaka i Messija lobom sačuvala kakve-takve nade da Real Madrid još nije prvak. Premda se Guardiola s time nije složio “Zaboravite. Ne možemo pobijediti!”, kazao je nakon utakmice. Ivan Rakitić igrao je za domaćine do 58. minute, nije mu to novo iskustvo s Kataloncima, već ih je opipao prošle godine.

- Izgubili smo od jačeg suparnika, moramo priznati da je poraz zaslužen. Istina, imali smo i mi šanse, mogli smo kod 2:0 zabiti i vratiti se u utakmicu (Del Moral pogodio spoj vratnice i grede!), ali za nas Barcelona nije niti bila prioritet, najvažnije je da u sljedećim susretima krenemo u seriju pobjeda.

Ivan je djelovao u sredini veznog reda. Kako je nadmetati se s Xavijem, Andresom Iniestom, Cescom Fabregasom? Je li išta koristilo prethodno iskustvo?

- Ne bih rekao da je bilo lakše, ne pomaže što si već igrao protiv njih. Niti su bolji niti lošiji nego lani. To su svjetski igrači, znamo koliko su izvrsni. Iskreno, bilo je teško. Ne samo sa spomenutima nego s cijelom momčadi Barcelone. Dali smo sve što smo mogli...

A Messi? Što kažete za njegov gol?

- Ako o ikome ne moramo previše trošiti riječi onda je to Messi. Fenomenalan je. Majstora smo vidjeli na djelu.

Kakav je neposredan dojam s travnjaka? Osjećate da je brži?

- On nije nešto posebno brži nego sve što radi izgleda jednostavno. To mu je najveća kvaliteta. Uvijek je opasan jedan na jedan.

Linker
25. rujan 2024 02:32