MORALES DEBITIRAO

Rakitić asistent u porazu Seville, Barcelona uz novi gol Messija bolja od Deportiva

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. ožujak 2013. 21:40

Gostujuća agonija nogometaša Seville nastavila se i u sklopu 27. kola Primere protiv Mallorce. Andaluzijski je sastav poražen sa 2-1, te je tako pretrpio i deveti ovosezonski gostujući poraz u 14 odigranih utakmica...

Jedinu gostujuću pobjedu u Primeri Sevilla je ove sezone ostvarila 24. rujna prošle godine kada su sa 2-0 bili bolji od Deportiva. Nakon toga su u 11 utakmica upisali 9 poraza i tek dva remija.

Oba je gola za Mallorcu, do ovog kola pretposljednju momčad Primere, postigao Alejandro Alfaro, dok je za Sevillu jedini gol zabio njen najbolji strijelac Alvaro Negredo na asistenciju hrvatskog reprezentativca Ivana Rakitića.

Svoju sedmu asistenciju u sezoni (uz 5 golova) Rakitić je podijelio u 61. minuti, malo izvan ruba kaznenog prostora, prizemno za Negreda, koji je potom smireno plasirao loptu u mrežu i postigao vlastiti 14. gol. Bio je to u tom trenutku gol za izjednačenje na 1-1, ali je samo pet minuta kasnije Alfaro je bivšem klubu zabio gol za 2-1 iz odbijanca, nakon što je prethodno Giovani dos Santos glavom s ruba kaznenog prostora uzdrmao gredu.

U trećoj minuti sudačke nadoknade izravan je crveni karton zaslužio Mallorcin veznjak Javier Moreno Marquez i to samo 19 minuta po ulasku u igru, ali rezultat se više nije mijenjao.

Rakitić je za Sevillu odigrao svih 90 minuta.

Deportivo iz La Coruñe, posljednjeplasiranu momčad španjolskog prvenstva, Barcelonini su nogometaši pobijedili 2-0 u subotnjem dvoboju 27. Primerina kola na Nou Campu.

Slavili su Katalonci nakon dvaju uzastopnih poraza od Real Madrida, te nakon tri poraza u četirima posljednjim utakmicama, a pobjedu je u 88. minuti zapečatio Lionel Messi, koji je odigrao posljednjih pola sata zamijenivši Davida Villu u 62. minuti.

Zabio je Messi 40. prvenstveni gol u 27. ovosezonskom nastupu, te 17. put zaredom u Primeri, što je, prema dostupnim podacima, novi svjetski rekord, barem kad su neegzotična prvenstvena natjecanja u pitanju.

Krasan gol koji je postigao nakon duplog pasa s Alexisom Sanchezom i soloprodora koji mu je prethodio bio je Messijev 209. u 241. prvenstvenom nastupu za Barcelonu.

Čileanac je bio strijelac prvog gola u 38. minuti nakon što mu je asisitirao Dani Alves. Bio mu je to tek drugi ovosezonski u Primeri. Lani je pogodio 12 puta.

Dinamov čileanski nogometaš na posudbi u Malagi, 27-godišnji veznjak Pedro Morales, u subotu je debitirao za aktualnu momčad u dvoboju 27. kola Primere kod Valladolida.

Ušao je u igru Čileanac u 77. minuti umjesto mladog Brazilca Lucasa Piazona, koji je ranije, u osmoj minuti, asistirao za vodeći pogodak na utakmici koji je postigao argentinski stiper Martin Demichelis. Piazon (19) je andaluzijskom klubu posuđen iz Chelseaja i jedan je od najtalentiranijih nogometaša na svijetu.

Dvoboj je na kraju, s Moralesom u igri, završio 1-1. Čileanac je za 15-ak minuta na terenu jednom pucao u okvir gola, te je stigao izgubiti čak četiri lopte.

Morales, koji je u Dinamo stigao iz Universidad de Chilea u ljetu 2008. godine, posljednjeg je dana siječanjskoga prijelaznog roka ishodio posudbu u četvrtoplasiranu momčad Primerine ljestvice. Ista traje do kraja sezone, kada mu i istječe petogodišnji ugovor s Dinamom.

Rayo Vallecano – Espanyol 2-0 (Dominguez 9, Piti 77)

Valladolid – Malaga 1-1 (Manucho 41 / Demichelis 8)

Barcelona – Deportivo 2-0 (Sanchez 38, Messi 88)

Mallorca – Sevilla

Redoslijed: 1. Barcelona 71, 2. Atletico Madrid 57 (-1), 3. Real Madrid 55 (-1), 4. Malaga 44, 5. Betis 43, 6. Valencia 42 (-1)...

Linker
22. rujan 2024 15:33