Tom Dubravec / eph
EDUARDO

"Majci dajem najljepši poklon"

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. srpanj 2014. 15:03

Sada već bivši hrvatski nogometni reprezentativac Eduardo da Silva potpisao je vjernost Flamengu, a sada je i službeno predstavljen tamošnjoj javnosti.

Brazilski O Globo piše da će Eduardo pokušati poboljšati raspoloženje u klubu koji je u uvodnih deset utakmica upisao samo jednu pobjedu te sa sedam osvojenih bodova drži posljednje mjesto ljestvice 20 klubova.

Ugovor je potpisan do prosinca 2015. godine, a Eduardu je dan dres s brojem 23.

U predstavljanju Dudua spominje se njegov učinak u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji kao i to da je na Svjetskom prvenstvu u domovini odigrao tek epizodnu ulogu te da se nakon 15-ak godina u Europi vraća u domovinu gdje će po prvi puta profesionalno igrati nogomet. Eduardovo igranja za Flamengo i ostvarenje je san njegove majke Joelme.

- To je najljepši poklon koji joj mogu dati, ostvarenje njezina sna. Kada mi je bilo 16 godina postojala je mogućnost da dođem ovdje, no odabrao sam Europu – kazao je Eduardo kojeg ne smeta trenutačna kriza u momčadi.

- Postoje dobri i loši trenuci. Vjerujem da će se ovo loše stanje okončati, a ja sam stigao da pritom pomognem. Imamo sjajnu momčad koja će s vremenom biti još bolja. Ja ne mogu sam riješiti stvar, momčad igra, a ne pojedinac – rekao je i dodao da ne strahuje od adaptacije na vremenske prilike smatra najvećim problemom.

Linker
30. rujan 2024 05:31