CROPIX
BOMBA S DALEKOG ISTOKA

Prosinečki preuzima Južnu Koreju: 'Razmišljat ću o tome tek kada stigne ponuda'

Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 21. srpanj 2014. 10:53

Bomba odjekuje s Dalekog istoka - Robert Prosinečki najozbiljniji je kandidat za preuzimanje funkcije izbornika Južne Koreje, vijest je to koju donose tamošnji mediji! “Nakon što je kao probni balon iz Saveza puštena vijest, navijači se oduševili, a i Savez nema ništa protiv tako atraktivnog imena”, otkriva Ilagan sports, prenoseći da je spona između Južne Koreje i Prosinečkog predsjednik HNS-a, Davor Šuker.

- Zovu me iz Rusije, imam i neke ponude s Bliskog Istoka, ali ponuda Južne Koreje mi je najzanimljivija, bez obzira na to što je financijski slabija - kazao je navodno za tamošnje medije Prosinečki.

Zašto navodno? Upravo stoga što se javio jučer s odmora kako bi naglasio sljedeće:

- Iskreno, nemam pojma o tome! Zvali su me neki ljudi kada su čuli tu informaciju ali decidirano vam tvrdim: službenog kontakta nije bilo, stoga mi je uopće smiješno o bilo čemu čak i hipotetski razgovarati.

U studenome prošle godine napustio je klupu turskog prvoligaša Kayserispora, jer “prošla je sezona bila briljantna, a sada je vrijeme za rastanak...” Od tada povezivalo ga se s mnogim klubovima, čak i Dinamom, međutim do danas je bez angažmana.

- Ako se netko javi sa službenom ponudom, jasno je da ću razmisliti, ne kanim unaprijed prejudicirati želim li izborničku poziciju ili se baviti svakodnevnim, trenerskim poslom. Onoga časa kada se na obzoru pojavi službena ponuda, a ne medijska špekulacija, tada sam spreman pričati o daljnjim koracima - zaključio je Prosinečki.

Reprezentacija Južne Koreje na brazilskom je Mundialu svoj nastup okončala u skupini, s dva poraza (Alžir, Belgija) te remijem kontra Rusije. Nakon toga izbornik Hong Myung-Bo podnio je ostavku, preuzevši krivnju na sebe.

- Shvaćam da još nisam dovoljno kvalitetan trener za ovu razinu nogometa - neviđeno je iskren bio bivši izbornik.

Radi li se o ozbiljnom interesu Južne Koreje za hrvatskog trenera, saznat ćemo uskoro, no nije tajna da je Prosinečki skrenuo pozornost na sebe radom u Crvenoj zvezdi i prvim dijelom vođenja Kayserispora, a neupitno je da je njegovo nogometno ime poznato na svim meridijanima i paralelama. Je li to dovoljno? Odgovore nećemo dugo čekati, iako je u tamošnjem Savezu u tijeku izbor novih komisija, a među njima i one zadužene za izbor novog izbornika.

Linker
19. rujan 2024 07:25