BILIĆ

Propustio preuzeti prvo mjesto

Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 06. listopad 2012. 16:20

Slaven Bilić propustio je zasjesti na 1. mjesto ruske Premjer lige, nogometaši njegova Lokomotiva prvi put ove sezone nisu zabili gol i odmah su kažnjeni, porazom na svom terenu od Kubanja (0-1), koji je do ovog 11. kola bio osmi.

Kako to biva kad u obrani ne čisti Čarli pokazalo se u 71. minuti kad su gosti iz Krasnodara (Bukur) zabili nakon neodlučnosti Burlaka, stoper koji je zaigrao umjesto Vedrana Ćorluke jer je hrvatski reprezentativac skupio četiri žuta kartona. Krešić nije mogao spriječiti pogodak, ali spasio je ‘željezničare’ ranijeg minusa s dvije bravurozne intervencije u 1. poluvremenu.

Bilić je započeo sa Zieglerom i Obinnom umjesto Ješčenka i Grigorjeva i upravo za te izmjene su ga pitali ruski novinari:

- Mijenjali smo jer smo na treninzima kod nekih osjetili pad, a kod nekih dizanje, a k tome su i Ziegler i Obinna odigrali dobro protiv Zenita, as a Zieglerom smo željeli dobiti centaršuteve s lijeve strane lijevom nogom, dakle lakše širenje suparnika. Objektivno, u 2. poluvremenu bili smo puno bolji i stvorili više prigoda nego na nekim utakmicama na kojima smo zabili golove, no ovaj put smo kažnjeni - poručio je Bilić nakon trećeg poraza u sezoni.

Nakon stanke zbog reprezentativih obveza Lokomotiv gostuje u Rostovu (Pletikosa, Blatnjak), pa dočekuje Amkar, a potom slijedi gradski derbi protiv CSKA.

Ruska Premierliga, 11. kolo:

Lokomotiv - Kubanj 0-1 (Bucur 71)

Redoslijed: 1. Anži 23 (-1), 2. Terek Groznji 22, 3. CSKA Moskva 21 (-1), 4. Lokomotiv Moskva 20, 5. Kubanj 19...

Linker
22. rujan 2024 19:39