FRANCK FIFE Afp
NIJE MU TO TREBALO

Problemi u redovima svjetskih prvaka! Chelseajev napadač razbjesnio Kyliana Mbappea, reagirao i izbornik

A Izjave Chelseajeva napadača pokvarile atmosferu među igračima
Piše: Danijel GašpertObjavljeno: 11. lipanj 2021. 11:47

Francuska reprezentacija po mnogima je najveći favorit predstojećeg Europskog prvenstva. Didier Deschamps, izbornik aktualnih svjetskih prvaka, raspolaže iznimno kvalitetnim igračkim kadrom, u kojem zapravo nema slabe točke od vratara do napada.

Optimizam u redovima Tricolora dodatno je osnažen povratkom Karima Benzeme u kadar reprezentacije nakon petogodišnje pauze zbog ‘afere Valbuena’, čime su Francuzi dobili još jednog dodatnog aduta u utrci za svoj treći naslov europskog prvaka. Sve se činilo idealnim uoči starta turnira u skupini F s Njemačkom, 15. lipnja, koja je dobila naziv ‘skupina smrti’ jer su u njoj još Portugal i Mađarska, međutim, francuski mediji donose da je atmosferu među Francuzima pokvario - Olivier Giroud.

image
FRANCK FIFE Afp

Naime, Chelseajev napadač je nakon posljednje pripremne utakmice Tricolora, protiv Bugarske 3:0, u kojoj je ušao s klupe i postigao dva pogotka, izjavio da nije imao dobru podršku nekih suigrača iz napada. Jedan novinar ga je, naime, upitao zašto je njegova predstava bila prilično ‘tiha’ unatoč dva postignuta gola...

Lopta ne dolazi

- Kažate da sam bio ‘tih’, ali to je zbog toga što ponekad tražim loptu, ali lopta ne dođe do mene - rekao je Giroud.

- Nakon toga sam nekoliko puta pokušavao suigrače upozoriti na svoju poziciju kako bih napravio opasnost u suparničkom kaznenom prostoru. S dvije dobre asistencije Ben Yeddera i Pavarda uspio sam uspješno zaključiti utakmicu, ali mogli smo postići i više golova da smo bili racionalniji u igri - dodao je Giroud, koji je do sada u dresu francuske reprezentacije skupio 108 nastupa i postigao 46 pogodaka.

A prema L’Equipeu, najviše se prozvanim ovim Giroudovim riječima našao Kylian Mbappe, najveća zvijezda Tricolora. Prema tvrdnjama francuskog sportskog dnevnog lista Mbappe je bio jako bijesan kada je čuo što je njegov iskusniji kolega iz napada rekao, pa mu se Giroud čak i ispričao, ali mlada zvijezda Paris SG-a nije bila zadovoljna Giroudovom isprikom, te je zatražio dopuštenje izbornika Didiera Deschamps da održi konferenciju za novinare na kojoj bi iznio svoju verziju događaja. Međutim, Deschamps je, donosi L’Equipe, ipak uspio smiriti Kyliana Mbappea, pa je ovaj odustao od javne reakcije na Giroudove izjave.

Priča se ipak uspjela probiti u javnost, pa će od sada suradnja Mbappea i Girouda na terenu sigurno biti pod posebnim povećalom. Giroud je na Euruopskom prvenstvu zapravo trebao biti alternativa za Karima Benzemu, ali budući da je Realov napadač pretrpio ozljedu, Chelseajev ofenzivac ipak bi mogao dobiti više prilika nego što se mislilo.

Linker
25. travanj 2024 03:31