FRANCK FIFE Afp
ČEKA SE POTVRDA

Priča s Realom je dogovorena, ali Mbappé idućih mjesec dana mora držati jezik za zubima, evo i zbog čega

Francuski napadač će, po svemu sudeći, u Madridu biti prezentiran tek u srpnju
Piše: Vito TomasObjavljeno: 25. svibanj 2024. 07:00

Iako to još nije javno obznanjeno, već i ptice na granama znaju da Kylian Mbappé na ljeto prelazi u Real Madrid. Interni dogovor Kraljeva i francuskog napadača odavno je finaliziran, a preostalo je tek da 25-godišnji Mbappé bude svečano predstavljen na Santiago Bernabéuu.

Što Real koči da već sada ne napravi to? Prvi i osnovni razlog jest da je jedini fokus Madriđana trenutno na finalu Lige prvaka u kojem će 1. lipnja igrati protiv Borussije Dortmund. Pobjeda na Wembleyju Los Blancosima bi osigurala povijesnu 15. titulu prvaka Europe.

Postoji u teoriji mogućnost da Mbappé bude predstavljen u tjednu nakon finala, ali o tome će uvelike ovisiti ishod spomenutog finala. Osim toga, upitno je bili francuski izbornik Didier Deschamps bio voljan pustiti Mbappéa da zakasni na pripreme za Euro i svijetu obznani svoj transfer u Real. Odnosi između Madrida i francuskog saveza su korektni, međutim trzavice je u posljednje vrijeme izazvala dilema hoće li Florentino Perez pustiti svoje igrače, između ostalog i Mbappéa, da na Olimpijskim igrama nastupe za Francusku.

‘Probleme‘ bi kod uranjenog predstavljanja Mbappéa mogao izazvati i PSG. Iako je klubu već objavio svoj odlazak na kraju tekuće sezone, s Parižanima je Mbappé pod ugovorom do 30. lipnja, tako da je pitanje koliko je PSG spreman dopustiti svom igraču da prije kraja ugovora javno surađuje s drugim klubom.

U svakom slučaju, Mbappéa u lipnju očekuje Europsko prvenstvo, stoga će prezentaciju u Madridu, po svemu sudeći, obaviti tek u srpnju, ovisno koliko daleko Francuska dogura u Njemačkoj. Do tada je na Mbappéu da šuti. U subotu će u finalu francuskog kupa protiv Lyona posljednji put obući dres Parižana, ali sve do objave njegovog transfera u španjolsku prijestolnicu Mbappé ne smije, prije svega iz poštovanja i ugovornih obveza prema svom današnjem klubu, javnosti otkriti koji će dres nositi iduće sezone.

Linker
25. svibanj 2024 07:00