Franjo Sina Gluščić

 Radio Samobor
TUŽNA VIJEST

Preminuo dobri duh i legenda samoborskog sportskog novinarstva Franjo Sina Gluščić

Uz samoborski sport bio je vezan cijeli svoj život, kao reporter s nogometnih terena...
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 25. rujan 2022. 22:26

Samobor i okolica u nedjelju su ostali bez jednog od dobrih duhova, čovjeka koji je bio svestrani kroničar zbivanja samoborskog kraja.

Naime, u 75. godini života iznenada je preminuo Franjo Sina Gluščić, legenda samoborskog sportskog novinarstva, dugogodišnji urednik raznih sportskih emisija, bolje reći i svih radijskih sportskih sadržaja sedmadesetih, osamdesetih i devedesetih godina prošlog stoljeća, a dobrim dijelom i u ovim dvijetisućitim godinama. Uz samoborski sport bio je vezan cijeli svoj život, kao reporter s nogometnih terena, izvjestitelj, urednik i suradnik raznih medija, među kojima je za Sportske novosti pisao više od 40 godina.

Franjo Sina Gluščić bio je i jedno od zaštitnih lica Tamburaškog društva Ferdo Livadić u kojemu je od početaka rada Društva svirao, a kasnije i gromko, ali i vrlo osjećajno pjevao u raznim nebrojenim prilikama, nastupima, koncertima, zabavama, druženjima… solo i u duetima. S "ferdićima" je proputovao svijet, pjesmom šireći dobar glas o Samoboru kojega je "v srcu imel tak rad".

Sina je bio i dobri duh Samobora sa svojim neiscrpnim vrelom dosjetki u svakoj prigodi, kroničar mnogih zbivanja, u duši veseljak, a u poslu uvijek predan, točan, pouzdan, pedantan...

Najveći dio svog radnog vijeka Franjo Sina Gluščić je proveo radeći u OZAS-u i Komunalcu. Dugi niz godina vodio je i Aktiv dobrovoljnih darivatelja krvi u samoborskom Crvenom križu. Nagradu Grada Samobora za životno djelo na društvenom, kulturnom i sportskom planu zavrijedio je 2011. godine.

Posljednji ispraćaj Sine bit će u utorak, 27. rujna u 12 sati i 30 minuta na starom samoborskom groblju.

Linker
16. travanj 2024 03:00