IGRA POSTAJE STVARNOST

Premier liga počinje koristiti Football Manager kao glavni alat u skautiranju igrača

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. kolovoz 2014. 14:04

Vodeći klubovi Premier lige od ove sezone mogli bi početi koristiti popularnu igricu Football Manager u pronalaženju i skautiranju novih igrača. Naime, proizvođač igre, Sports Interactive potpisao je ugovor s Prozoneom, vodećom svjetskom kompanijom kada su u pitanju analize nogometnih utakmica i performanse nogometaša.

Najbolja strateška nogometna simulacija, Football Manager u svojem bazenu ima preko 550,000 tisuća igrača, trenera i skauta diljem svijeta, a dodatni Prozoneovi statistički podaci i video materijali mogli bi pomoći klubovima da u svoje redove dovedu prava pojačanja.

- Godinama slušamo kako se pravi menadžeri i skauti služe našom igricom, odnosno njenim podacima kada traže pojačanja. Ali od danas će to biti i službeno. Nakon ovog zajedničkog projekta dviju kompanija, klubovi diljem svijeta moći će putem novog sustava uspoređivati igrače i pretraživati bazu podataka koja je našim igračima odavno poznata. Pregršt naših informacija u kombinaciji s nejverojatnom statističkom analizom Prozonea činit će savršen alat za sve one koji skutiranje i transfere igrača shvaćaju ozbiljno - kazao je Miles Jacobson, direktor Sports Interactivea.

Linker
21. rujan 2024 23:28