AFP
DINAMO KIJEV ISPAO

Prekrasan gol Jelavića nije pomogao Rangersima, Partizan bez Lige prvaka

U 80. minuti za Šveđane je gol postigao Hamad koji je odveo Malmö u završnu fazu kvalfikacija za Ligu prvaka, a Rangerse u posljednje pretkolo Europa lige
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 03. kolovoz 2011. 23:46

Hrvatski nogometni reprezentativac Nikica Jelavić postigao je pogodak za Glasgow Rangerse u uzvratnom susretu trećeg pretkola Lige prvaka na gostovanju kod Malmöa, međutim Rangersi nisu prošli u daljnju fazu natjecanja...

Glasgow Rangersi iznenađujuće su izgubili prvo utakmicu 3. pretkola Lige prvaka na svom stadionu od švedskog prvaka Malmöa (1-0), pa im je u uzvratu trebala pobjeda da bi prošli u play-off fazu natjecanja. Jelavić je zabio za vodstvo Rangersa u 24. minuti, samo pet minuta nakon što je momčad iz Glasgowa ostala s igračem manje zbog isključenja Whittakera.

Čak i s igračem manje Rangersi su vrlo dobro stajali na terenu, sve do 66. minute kada je i drugi igrač škotske momčadi isključen ( Bougherra). Samo sedam minuta kasnije i Malmö je ostao bez jednog igrača. Zbog drugog žutog kartona isključen je Ricardinho. U 80. minuti stigao je pogodak Hamada koji je odveo Malmö u završnu fazu kvalfikacija za Ligu prvaka, a Rangerse u posljednje pretkolo Europa lige.

Ni drugi klub u kojem igra hrvatski predstavnik nije imao više sreće. Dinamo Kijev, za kojeg nastupa Ognjen Vukojević, poražen je i u uzvratnom susretu u gostima kod Rubina iz Kazana s 2-1. I prvu utakmicu Dinamo je pred svojim navijačima u Kijevu izgubio s 2-0. Vukojević je odigrao svih 90 minuta, te je zaradio žuti karton pred kraj prvog poluvremena.

Malmo - Rangers 1-1 (1-0)

Rubin Kazan - Dynamo Kijev 2-1 (2-0)

Vaslui - Twente 0-0 (0-2)

Slovan Bratislava - APOEL 0-2 (0-0)

Plzen - Rosenborg 3-2 (1-0)

Zürich - Standard Liege 1-0 (1-0)

Wisła Krakovv - Litex 3-1 (2-1)

Sturm - Zestafoni 1-0 (1-1)

Maribor - Maccabi Haifa 1-1 (1-2)

Partizan - Genk 1-1 (1-2)

Trabzonspor - Benfica 1-1 (0-2)

Linker
24. rujan 2024 07:26