KRITIZIRAO I FIFU

Predsjednik Urugvaja: 'Kazna neće riješiti problem, Suarez treba psihijatra'

Suarez je nedavno kompletirao svoj transfer iz Liverpoola u Barcelonu vrijedan 75 milijuna funti, no na debi u katalonskom dresu morat će čekati do kraja listopada
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. srpanj 2014. 23:00

Urugvajski predsjednik Jose Mujica izjavio je u razgovoru za saopaulsku Folhu da nogometni reprezentativac Luis Suarez treba psihijatrijsku pomoć.

Najbolji urugvajski nogometaš trenutno služi četveromjesečnu suspenziju koju je zaradio od strane FIFA-e, jer je na nedavno završenom Svjetskom prvenstvu u Brazilu ugrizao talijanskog reprezentativca Giorgija Chiellinija.

Mujica je kritizirao način na koji je FIFA kaznila Suareza, ali je istovremeno nazvao urugvajskog heroja neinteligentnim.

- On dolazi iz siromašnog okruženja, pa je samim time njegova najveća inteligencija u nogama. On je u tom segmentu briljantan. Njegov problem FIFA neće riješiti takvom kaznom. Rješenje je da ga se odvede u bolnicu, a kada je već tamo neka posjeti psihijatra – rekao je za Folhu de Sao Paulo urugvajski predsjednik.

Suarez je nedavno kompletirao svoj transfer iz Liverpoola u Barcelonu vrijedan 75 milijuna funti, no na debi u katalonskom dresu morat će čekati do kraja listopada.

Linker
23. rujan 2024 06:27