ČETIRI DEBITANTA

Prandellijev širi popis: vraćaju se Cassano i Di Natale, nema Pazzinija, Matrija i Pepea

Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 15. svibanj 2012. 12:14

Četiri debitanta uvrstio je talijanski izbornik Cesare Prandelli na širi popis od 32 nogometaša za Europsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini, od kojih će 29. svibnja sastaviti listu od 23 igrača koja će biti prijavljena za natjecanje.

Iz perspektive naše reprezentacije, koja se s “azzurrima” sastaje u drugoj utakmici u skupini 14. lipnja, važnija je vijest da su u kadru napadača za početnih 11 oporavljeni od operacije srca Antonio Cassano te povratnik nakon SP-a 2010 Antonio Di Natale, drugi strijelac Serie A. Od igrača koji su bili standardno pozivani i igrali u kvalifikacijama nema napadača koji su imali relativno loše proljeće: Giampaola Pazzinija (Inter), Simonea Pepea i Alessandra Matrija (Juventus).

Četverac Mattia Destro (Siena), Alessandro Diamanti (Bologna), Emanuele Giaccherini (Juventus) i Marco Verratti (Pescara) dosad nisu nastupali za A-reprezentaciju Italije, a Pescarin vezist Verratti uz braniča Torina Ogbonnu drugi je pozvani iz druge lige, Serie B.

Dakako da je na popisu i friški prvak Engleske Mario Balotelli, kojeg je Prandelli izostavio za prijateljsku utakmicu protiv SAD-a (0-1) u veljači, a prvi put pod Prandellijem poziv je dobio i vezist Rubina iz Kazanja Salvatore Bocchetti.

Svi osim igrača Juventusa i Napolija, koje 20. svibnja čeka finale talijanskog kupa, na okupu su od ponedjeljka u kampu Saveza u Covercianu, gdje će prva dva dana provoditi zdravstvene i kondicijske testove. Ozlijeđen je (bedreni mišić), a time i upitan za finale Kupa jedino branič Chiellini, važna obrambena karika jer može igrati stopera i lijevog bočnog.

“Azzurri” će odigrati dvije pripremne utakmice, s Luksemburgom u Parmi 29. svibnja te s Rusijom u Zürichu 1. lipnja, a prije svoga starta na Euru protiv Španjolske u Gdansku 10. lipnja cijela momčad, stožer i predstavnici Saveza 6. lipnja posjetit će nekadašnji nacistički koncentracijski logor u Auschwitzu.

Prandellijev širi popis - vratari: Gianluigi Buffon (Juventus), Salvatore Sirigu (Paris Saint Germain), Morgan De Sanctis (Napoli), Emiliano Viviano (Palermo); obrana: Cristian Maggio (Napoli), Domenico Criscito (Zenit St. Peterburg), Ignazio Abate (Milan), Federico Balzaretti (Palermo), Davide Astori (Cagliari), Salvatore Bocchetti (Rubin Kazanj), Leonardo Bonucci (Juventus), Andrea Barzagli (Juventus), Giorgio Chiellini (Juventus), Andrea Ranocchia (Inter), Angelo Ogbonna (Torino); sredina: Andrea Pirlo (Juventus), Claudio Marchisio (Juventus), Emanuele Giaccherini (Juventus), Daniele De Rossi (Roma), Thiago Motta (Paris Saint Germain), Antonio Nocerino (Milan), Riccardo Montolivo (Fiorentina), Ezequiel Schelotto (Atalanta), Luca Cigarini (Atalanta), Alessandro Diamanti (Bologna), Marco Verratti (Pescara); napadači: Antonio Cassano (Milan), Mario Balotelli (Manchester City), Sebastian Giovinco (Parma), Antonio Di Natale (Udinese), Mattia Destro (Siena), Fabio Borini (Roma).

Linker
29. rujan 2024 01:14