DIJELE IH SAMO 4 GOLA

Povijesna sezona Lige prvaka: Ronaldo i Messi će prestići rekordera Raula

Ronaldo i Messi su ove sezone u prilici prestići dugogodišnjeg rekordera Raúla Gonzáleza koji je za Real i Schalke zabio 71 gol u Ligi prvaka
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 10. kolovoz 2014. 13:57

Svi poznavatelji europskog nogometa sjećaju se kako je završila posljednja sezona Lige prvaka u kojoj je madridski Real u Lisabonu osvojio “La Décimu”, svoj jubilarni deseti naslov prvaka Europe protiv Atlética. Mnogi će se složiti - s pretjeranim i neukusnim slavljem Cristiana Ronalda kad je zabio u 120. minuti za konačnih 4-1 u već odigranoj šah-mat poziciji za Real.

Bio je to njegov 17. pogodak u toj sezoni u Ligi prvaka te 67. u karijeri, čime se na vječitoj ljestvici izjednačio s najvećim rivalom Messijem.

Nova povijesna utrka

Nova sezona Lige prvaka je počela, igraju se, doduše, tek kvalifikacije, no kada se i Real i Barcelona uključe u novu utrku, to će označiti početak nove povijesne utrke - Ronaldo i Messi konačno će prestići dugogodišnjeg rekordera Raúla Gonzáleza koji je za Real i Schalke zabio rekordan 71 gol u Ligi prvaka. Prošle je sezone Ronaldo, naravno, oborio još jedan svjetski rekord. Lionel Messi i José Altafini držali su dosadašnji najbolji sezonski skor s 14 postignutih pogodaka u Ligi prvaka. Osim toga, već je treći put - nakon 2007./2008. s Manchester Unitedom te u pretprošloj sezoni s Realom - sezonu završavao kao najbolji strijelac.

Messi je podbacio

Jedini koji su u tome bolji su, naravno, Messi, koji je prije toga četiri puta zaredom bio najefikasniji kao i Gerd Müller.

Inače, Messi je u prošloj sezoni zabio samo osam pogodaka ( Ibrahimović deset). Tu je zanimljivo podsjetiti da je Šveđanin jedini čovjek u povijesti koji je u Ligi prvaka zabijao za šest različitih klubova - od Ajaxa, preko Juventusa, Intera, Barcelone i Milana do PSG-a.

Ostvare li se predviđanja magazina FourFourTwo da će glavni Barcelonin “kiler” odsad biti Luis Suárez, a da će Messi više razigravati, nameće se zaključak da će uvijek gladni Ronaldo u sljedećoj sezoni prvi otići “preko Raúla”.

Linker
21. rujan 2024 19:42