Daniel Cain

 Screenshot
ŽIVOT OKRENUT NAGLAVAČKE

Potresna životna priča Arsenalove nade: Nakon kobnog noćnog izlaska završio je u komi i ostao paraplegičar

‘Kada se probudio nije mogao ništa napraviti, nije se mogao pomaknuti. Bio je poput novorođenčeta‘
Piše: SNObjavljeno: 24. travanj 2023. 12:01

Daniel Cain bivši je nogometaš Arsenalove omladinske akademije. Bio je mlad, perspektivan i zdrav nogometaš kao i školovani električar, a onda je uslijedio kobni noćni izlazak koji mu je okrenuo život naglavačke.

Što se zapravo dogodilo? Tijekom izlaska s prijateljima 9. lipnja 20200. godine Danielovi prijatelji primijetili su da nešto s njim nije u redu. Promijenio je boju lica, izgledao je paralizirano, potom i beživotno, a nakon ukazivanja prve pomoći pozvana je hitna pomoć.

Kada su kola hitne pomoći stigla, nakon 24-minutnog ukazivanja pomoći Cainu je srce ponovno počelo kucati, ali njegovi mozak i srce su ostali bez kisika predugo i stoga izazvale niz oštećenja.

Kasnije se pokazalo da je Cainu u piću završila određena kemijska supstanca zbog koje mu je srce prestalo kucati. Na odjelu Intenzivne njege proveo je u komi punih 25 dana, a oštećenja mozga i leđne moždine izazvale su paraplegiju.

"Kada se probudio Daniel nije mogao ništa napraviti, nije se mogao niti pomaknuti. Bio je poput novorođenčeta. Sestre su mi rekle da ih je samo mogao pratiti s očima", objasnila je Cainova majka za Independent.

Dvije i pol godine Cain je proveo po različitim bolnicama, da bi na kraju ipak došao kući. Sada koristi invalidska kolica i potrebna mu je 24-satna skrb, a njegova obitelj osnovala je fondaciju ‘GoFund Me‘ preko koje skuplja donacije potrebne za skupu liječničku skrb ovog nekad mladog nogometnog talenta.

Cainova obitelj se nada da će Daniel nakon rehabilitacije, čija se duljina trajanja procjenjuje na 2 godine, uspjeti prohodati i vratiti život u kakvu-takvu normalu.

Linker
10. svibanj 2024 18:46