Tom Dubravec / CROPIX
RASPAD NAKON MAKSIMIRA

POTPUNI KOLAPS SRBIJE Novinari bojkotirali Mihajlovića, a navijači nacionalni savez!

Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 27. ožujak 2013. 18:27

Jeste li vi trenerski neznalica? - doletjelo je pitanje iz publike. Šokiralo je čak i Igora Štimca, koji je podigao glavu i u nevjerici tražio autora. Siniša Mihajlović je, u međuvremenu, ostao miran:

- Mene ne zanima što vi pišete, mene zanima travnjak!

Bio je to početak kraja ionako klimavog odnosa srpskog izbornika sa srpskim medijima koji je kulminirao sljedećih dana u Staroj Pazovi. Prošli se tjedan brižno pokušavala nečistoća pomesti ispod tepiha, i “nabildati” što bolja atmosfera za Maksimir. Kada je doživljen poraz, smijeh s presica je zamro, a nastao je rašomon, zapravo počeo otvoreni rat koji je kulminirao u ponedjeljak, dan uoči utakmice sa Škotskom. Prvo je Kolarov na ružan način izvrijeđao novinara, a potom je, nakon dvodnevne igre skrivača, na presicu izašao Siniša Mihajlović.

- Imate li pitanja? - upitao je glasnogovornik Bošković.

Uslijedio je muk. Od 30-ak srpskih novinara nitko Mihajloviću nije uputio pitanje. Kasnije je “situaciju popravio” škotski kolega te kućni novinar, zaposlenik Nogometnog saveza Srbije (FSS).

- Ako njega ne zanima što misle mediji, zašto bi onda medije zanimalo što misli Mihajlović, pitanje je koje se logično nameće, a koje bi trebalo postati odrednica za budući odnos sportskih novinara prema izborniku, koji je već nekoliko puta dokazao da nije dorastao funkciji koju obavlja - zajednički je stav sportskih redakcija Srbija.

Da stvar po Mihajlovića bude gora, pokraj njega je sjedio kapetan Branislav Ivanović, kojeg su istovremeno novinari obasuli pitanjima. Kakvima? Evo presjeka:

- Bane, kako se osjećate kao kapetan loše vođene momčadi?

- Bane, jeste li gledali hrvatske klipove na internetu koji zbog taktike Siniše Mihajlovića ismijavaju srpski nogomet i reprezentaciju?

- Jeste li naučili nešto od izbornika osim pjevanja himne?

Zaista, srpska je reprezentacija u rasulu, a dodatni pritisak kompletnom Savezu uslijedit će već ovih dana, budući da koordinarinani navijači kane pozvati na bojkot svih utakmica reprezentacije sve dok se FSS potpuno ne očisti. O tome su SN već izvještavale iz Beograda, a bilo je jasno i tada da će eventualni poraz od Hrvatske preliti ionako prepunu čašu. “Riba se čisti od glave”, poručuju navijači koji traže smjenu predsjednika Saveza Tomislava Karadžića.

Linker
21. rujan 2024 08:44