FC Barcelona's Gabriel Milito from Argentina reacts after scoring against Ceuta during during the Copa del Rey soccer match at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Wednesday, Nov. 10, 2010. (AP Photo/Manu Fernandez)
 AP
GABRIEL MILITO

Potpisao za Independiente

Milito je nešto ranije tijekom četvrtka raskinuo ugovor s Barcelonom koji je vrijedio do sljedećeg ljeta. U Independiente je tako došao kao slobodan igrač
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 05. kolovoz 2011. 11:20

Svega nekoliko sati nakon što je raskinuo ugovor s Barcelonom, argentinski branič Gabriel Milito (30) potpisao je ugovor s Independienteom.

Iako su za iskusnog nogometaša zanimanje pokazivali Zaragoza i Roma, on se radije odlučio za klub iz Avellanede u kojem je i počeo karijeru. Potpisao je trogodišnji ugovor.

Milito je nešto ranije tijekom četvrtka raskinuo ugovor s Barcelonom koji je vrijedio do sljedećeg ljeta. U Independiente je tako došao kao slobodan igrač.

Iz istog se kluba 2003. otisnuo prema Europi, a prva mu je stanica bila Zaragoza u kojoj je ostao četiri godine. Na Camp Nou je stigao 2007., ali u četiri je godine odigrao tek 75 utakmica za aktualnog europskog prvaka. Godine u Barceloni su mu obilježile ozljede, a najtežu je zadobio u dvoboju protiv Manchester Uniteda u polufinalu Lige prvaka 2008. Završio je na operaciji koljena nakon čega je 18 mjeseci izbivao s travnjaka.

Za argentinsku je reprezentaciju Milito odigrao 42 utakmice.

Linker
25. rujan 2024 10:35