Tottenham Hotspur's Togolese player Emmanuel Adebayor celebrates scoring his goal during an English Premier League football match between Tottenham Hotspur and Aston Villa at White Hart Lane in London, England, on November 21, 2011. AFP PHOTO/IAN KINGTONRESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorised audio, video, data, fixture lists, club/league logos or ÄúliveÄu services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.
 AFP
TOTTENHAM

Potpisao Adebayor

'Zadovoljan sam što sa došao u Tottenham na stalnoj osnovi. Uživao sam ovdje protekle sezone i nadam se da bismo ove mogli postići nešto veliko'
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. kolovoz 2012. 21:40

Emmanuel Adebayor u utorak je potpisao ugovor s Tottenhamom, klubom u kojem je posljednjih 12 mjeseci odradio na posudbi. Vijest su potvrdili iz Tottenhama na svojim službenim internetskim stranicama. To jasno govori da je londonski nogometni Premierligaš otkupio Togoančev ugovor s Manchester Cityjem. Nije zasad poznato po kojoj cijeni, kao što nisu poznati niti detalji iz njegova novog ugovora s Tottenhamom.

Britanski mediji ipak naslućuju da je za dvije preostale godine ugovora sa Cityjem Tottenham mančesterskom klubu isplatio pet milijuna funti odštete. Također se vjeruje da je Adebayor pristao na smanjenje plaće od 170.000 funti tjedno.

"Drago mi je da sam se vratio. Tottenhame, dolazim. Gladan sam golova. Spremi se", objavio je 28-godišnji togoanski centarfor na svom Twitter-profilu, da bi kasnije u službenoj izjavi dodao:

- Zadovoljan sam što sa došao u Tottenham na stalnoj osnovi. Uživao sam ovdje protekle sezone i nadam se da bismo ove mogli postići nešto veliko.

U 33 je premierligaška nastupa prošle sezone iskusni centarfor briljirao postigavši 17 golova i asistiravši suigračima za gol 11 puta.

Linker
23. rujan 2024 05:23