SKUPINA G

Porto jedino pobjeda vodi u osminu finala, Zenit nije izgubio već 14 utakmica

Piše: dvoznak.comObjavljeno: 06. prosinac 2011. 11:37

S obzirom da je APOEL bodom u St. Petersburgu osigurao prolaz u osminu finala Lige prvaka, na Dragau će se za mjesto drugog putnika boriti portugalski i ruski prvak. Porto ima bod manje od Zenita, te domaći trener Vitor Pereira nema mjesta za kalkulacije budući da ga jedino pobjeda vodi u osminu finala Lige prvaka, dok svaki drugi rezultat Porto vodi u Europsku ligu koju su lani osvojili vođeni Villas Boasom.

Vitor Pereira je jasno dao do znanja šta želi iz ove utakmice:

- Mi smo naviknuti da se pripremamo za pobjede. Ovo je vrlo važna utakmica za nas budući da znamo što želimo, a to je nastavak natjecanja u Ligi prvaka. Suprotstavit ćemo se Zenitu s karakterom i kolektivnim nadmetanjem. Oni su komplicirana ekipa s malo talijanskog štiha glede obrane, no s druge strane vole s mnogo igrača završavati akcije.

U posljednjih je šest susreta Lige prvaka na Dragau Porto slavio četiri puta, a osim ovosezonskog remija s APOEL-om, izgubili su 2009. od Chelsea. Vitor Pereira pozvao je u pomoć i navijače koje je zamolio za paklenu atmosferu. Za ovaj je susret pozvao 18 igrača među kojima nema ozlijeđenih Cristiana Rodriguesa, Iturbea, te Alexa Sandra i Guarina. U momčad su mu se nakon oporavka od ozljede vratili Mangala i Sapunaru, no za razliku od francuskog braniča Rumunj nije našao svoje mjesto među pozvanim igračima za susret sa Zenitom.

Budući da mu je prvenstvo ranije završeno, igrači Zenita su uoči ovog dvoboja imali deset dana u kojima su se samo bavili treninzima. Uostalom kao i Porto, koji prošlog vikenda nije igrao utakmicu Portugalskog kupa iz razloga što je iz njega već ranije ispao.

U sraz u kojem im je i bod dovoljan za prolaz među 16 najboljih u LP, Zenit ulazi s nizom od 14 utakmica bez poraza u svim natjecanjima. Igrači Zenita u Portugalu se spremaju već sedam dana, a problema s bolesti imali su braniči Criscito i Lombaerts, no oni bi trebali biti u sastavu. U Portu neće biti prvog strijelca Keržakova, koji se ni nakon dva mjeseca nije uspio oporaviti od ozljede.

- Svjesni smo da nam igra i neriješeno, ali mi nećemo igrati na nulu. Zenit će prezentirati lijep napadački nogomet na koji su naši navijači navikli. Porto je jako dobra momčad i stoga moramo posebno biti koncentrirani na njihove brze lopte i pokušati odmah zaprijetiti iz kontranapada. Svjesni smo važnosti dvoboja; ovo nije samo posljednja utakmica godine, već i ona najvažnija - kaže branič prvoplasirane momčadi ruskog prvenstva Tomaš Hubočan.

Trener Luciano Spalletti uoči utakmice će odlučiti hoće li u vrhu napada zaigrati Lazović ili Buharov.

- Želim napomenuti da ukoliko budemo zaigrali s mišlju da nam je dovoljno i neodlučeno, to može jako negativno djelovati na tijek igre. Savršeno dobro znamo što nam je učiniti - objasnio je talijanski strateg na klupi Zenita.

Porto: Helton, Maicon, Rolando, Otamendi, Pereira, Fernando, Moutinho, Defour, Kleber, James Rodriguez, Hulk

Zenit: Malafejev, Anjukov, Hubočan, Lombaerts, Criscito, Zirjanov, Denisov, Širokov, Fajzulin, Buharov, Danny

Izostanci: Alex Sandro, Guarin, Iturbe, Cristian Rodriguez, Sapunaru, Emidio Rafael/Keržakov

Ostali parovi: APOEL Nikozija - Šahtjor Donetsk

Linker
24. rujan 2024 09:29