EUROPSKA LIGA

Pomor favorita: Ispali Redsi, City, Zenit...! Vukojević i Dinamo u četvrfinalu

Treba reći da je Cityju odmogao i njegov igrač Mario Balotelli koji je u 36. minuti pocrvenio zbog visoko dignute noge i direktnog udarca suparnika kopačkom
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 17. ožujak 2011. 22:17

Skupi i igrački moćni Manchester City zaustavljen je već u osmini finala nogometne Europa lige. Kobni su za njih bili Ševčenko, Vukojević i ostali igrači kijevskog Dinama.

Ključnim se u svemu pokazao rezultat prve utakmice u Kijevu kada su Ukrajinci slavili 2-0. U uzvratu je Manchester City pobijedio 1-0, ali bilo je to premalo i za ukupnu pobjedu, pa čak i za produžetke. Treba reći da je Cityju odmogao i njegov igrač Mario Balotelli koji je u 36. minuti pocrvenio zbog visoko dignute noge i direktnog udarca suparnika kopačkom. Čak su još dva igrača Cityja trebala dobiti crveni karton ( Tevez i Silva) zbog identičnih aktova, no prvi se izvukao bez ikakve kazne, a potonji sa žutim kartonom.

Unatoč igraču manje, Manchester City je samo tri minute poslije toga zabio pogodak (Kolarov), no niti u jednom trenutku nisu stvorili klasični pritisak na suparnika.

Unatoč ispadanju Roberto Mancini, bio je oduševljen onim što je vidio od svojih igrača.

- Odigrali smo fantastičnu utakmicu s desetoricom nogometaša - rekao je Talijan.

Njegov mlađi sunarodnjak Mario Balotelli je zaradio crveni karton tijekom prvog dijela zbog udaranja suparnika.

- S klupe nisam ništa vidio. No, i bez Balotellija smo odigrali sjajno. Da nas je bilo 11 na terenu sigurno bi prošli. I ovako smo trebali proći, ali smo ostali i bez sreće. U svakom slučaju, ja sam zadovoljan - završio je Mancini u pozitivnom tonu, makar je njegova momčad doživjela razočaranje.

Bosanac Edin Džeko je u 76. minuti ušao u igru, te je u sudačkoj nadoknadi zaprijetio Šovkovksom udarcem s vrha šesnaesterca. Na drugoj strani je hrvatski reprezentativac Ognjen Vukojević odigrao od početka do kraja. Bio je solidan, a u 66. minuti je iz daljine uputio lukav udarac koji je Hart uspio izbaciti u korner.

Najuvjerljivije je do četvrtfinala dospio moskovski Spartak. U obje utakmice su bili bolji od Ajaxa, u prvom ogledu 1-0, a danas u uzvratu, na svom stadionu, sa čak 3-0. Ako je amsterdamski sastav i imao nadu da može uzvratiti za 1-0 domaći poraz, rasplinula se unutar samo deset minuta prvog dijela. U 21. minuti je Kombarov zabio prvi, a u 30. Brazilac Welliton drugi pogodak za komotnu situaciju domaćina i prolaz među osam najboljih sastava.

Put Spartaka nije slijedio njihov konkurent u ruskoj Premier ligi Zenit. Imao je aktualni ruski prvak daleko teži posao od Spartaka, jer je Spallettijeva momčad ganjala tri pogotka minusa iz prve utakmice kod Twentea (3-0). No, dva su nadoknadili već u prvom dijelu (strijelci su bili Širokov u 16. i Keržakov u 37.). Unatoč brojnim nasrtajima u nastavku taj je rezultat ostao aktualan do kraja i promovirao je nizozemskog prvaka u četvrtfinalistu ovog natjecanja.

Benfica je, pak, izdržala u Parizu protiv PSG-a odigravši 1-1 (prvu utakmicu je klub iz Lisabona dobio s 2-1). Oba su pogotka postignuta u prvom dijelu, a u nastavku je doslovno frcalo konstantno na obje strane. Rezultat se ipak nije mijenjao.

Još su se dva portugalska kluba priključila Benfici u četvrtfinalu Europa lige. Porto je i u uzvratu na svome terenu bio bolji od moskovskog CSKA-a (2-1), dok je Braga napravila senzaciju izbacivši Liverpool nakon što je izvukla 0-0 na Anfieldu.

Aktualni portugalski doprvak je doputovao u Liverpool s prednošću 1-0 iz prve utakmice, a momčad Kennyja Dalglisha u uzvratu nije uspjela pronaći put do mreže vrlo dobroga vratara Artura. Andy Carroll je igrao prvu utakmicu za "redse" od prve minute, ali ni skupo pojačanje iz Newcastlea nije donijelo radost domaćim navijačima.

Porto je imao vrlo lagodnu situaciju budući da se prošli tjedan iz Moskve vratio s prednošću 1-0. Na svom je terenu već nakon 24 minute imao vodstvo 2-0 zahvaljujući pogocima Givaldinha Hulka i Fredyja Guarina. Za Moskovljane je smanjio Zoran Tošić. Inače, Kolumbijac Guarin je time došao do trećeg pogotka u posljednje tri Portove utakmice.

Villarreal je na svome Madrigalu potvrdio pobjedu iz Leverkusena od prije tjedan dana. Momčad Juana Carlosa Garrida je s 2-1 svladala Bayer za koji je do 63. minute igrao naš Domagoj Vida. "Žuta podmornica" je povela u 33. minuti pogotkom Santija Cazorle nakon odličnog duplog pasa s Giuseppeom Rossijem koji je sam zabio drugi gol u 61. minuti. Gonzalo je u 82. minuti ugurao loptu u vlastitu mrežu za konačnih 2-1.

PSV je zgoditkom Jeremaina Lensa iz 31. minute na Ibroxu srušio Rangers, a kako je prva utakmica završila rezultatom 0-0, Nizozemci su uhvatili plasman među najboljih osam momčadi ovog natjecanja.

Europa liga, osmina finala (uzvratne utakmice):

VIDEO Manchester City - Dinamo Kijev 1-0, prva utakmica 0-2 (Kolarov 39)

VIDEO Spartak Moskva - Ajax 3-0, 1-0 (Kombarov 21, Welliton 30, Alex 54)

VIDEO Zenit - Twente 2-0, 0-3 (Širokov 16, Keržakov 37)

VIDEO PSG - Benfica 1-1, 1-2 (Bodmer 35 / Gaitan 27)

VIDEO Porto - CSKA 2-1, prva utakmica 1-0 (Hulk 2, Guarin 24 / Tošić 29)

Liverpool - Braga 0-0, 0-1

VIDEO Rangers - PSV 0-1, 0-0 (Lens 31)

VIDEO Villarreal - Bayer 2-1 (Cazorla 33, Rossi 61 Gonzalo 82-ag)

Linker
25. rujan 2024 23:20