ŠKOTSKA

Pohvale Nikici Jelaviću

Zabijao je glavom, iz slobodnih udaraca, "škaricama", može zabiti gol kakav želi. Po meni je najbolji napadač lige - rekao je branič St. Mirrena McGregor
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 22. travanj 2011. 12:36

U nedjelju će, u sklopu 34. kola škotskog nogometnog prvenstva, susret odigrati Rangersi i Celtic. "Old Firm" bi mogao odlučiti budućeg prvaka. Rangersi su trenutačno u nizu od pet pobjeda i imaju bod i utakmicu više u odnosu na gradskog rivala. Njihov je pobjednički niz započet nakon poraza od Dundee Uniteda (3-2), a upravo su tu momčad i posljednju svladali (4-0). U objema se na listu strijelaca upisao hrvatski napadač Nikica Jelavić.

Koliko je zapravo Jelavić dobar sa škotskim medijima je podijelio nogometaš St. Mirrena Darren McGregor. Upitan oko prognoze utakmice centralni branič momčadi koja je svoja posljednja dva susreta odigrala protiv Rangersa (poraz 2-1) i Celtica (poraz 1-0) je izjavio:

- Ne bih želio zvučati arogantno jer Celtic je velik klub, no smatram, a govorim to s pozicije središnjeg braniča, da su nam Rangersi stvorili više problema nego što je to bio slučaj u utakmici sa Celticom. Prije dva tjedna na Parkheadu sam se osjećao prilično ugodno protiv njih, a isto će vam potvrditi i većina mojih suigrača.

- Stokes i Hooper "lete" u posljednje vrijeme, zabijaju iz tjedna u tjedan. Ipak, mogu govoriti samo o utakmicama u kojima sam ja nastupio i, srećom, nisu mi zadali previše muke. Protiv Nikice Jelavića bilo mi je daleko teže igrati. Inteligentno se kreće terenom, voli se postaviti pred vas i brz je. Postavite li se blizu njega, lakoćom će vas okrenuti. Jak je.

- Te sam sitnice uočio kada sam prvi puta zaigrao protiv njega. Oštar je i zna razmišljati što ste mogli vidjeti i kada je okrenuo Johna Pottera na Ibroxu i izborio penal. On je nemoguća misija za svakoga braniča, stojite li mu preblizu okrenut će vas, a ako ste predaleko lako će protiv vas. On je najbolji igrač protiv kojega sam ove sezone igrao, da nisam teško bih rekao tko pripada u sam vrh. Tip je igrača koji će iskoristiti i polušansu.

- Zabijao je glavom, iz slobodnih udaraca, "škaricama", može zabiti gol kakav želi. Po meni je najbolji napadač lige - zaključio je McGregor.

Linker
24. rujan 2024 01:57