UŠAO U POVIJEST

Pogledajte legendu: Vratar 'polomio' igrača i zaradio crveni karton u 10 sekundi!

Piše: Vedran TolićObjavljeno: 17. veljača 2011. 12:00

Preston Edwards (21), vratar engleskog niželigaša Ebbsfleeta, ušao je u povijest nakon što je u samo 10 sekundi od početka susreta uspio dobiti crveni karton. Naime, na utakmici Ebbsfleet Uniteda i Farnborougha, koja je odigrana prije dva tjedna, su gosti brzo došli do lopte nakon pogreške obrane, a njihov je napadač izbio oči u oči s Edwardsom koji ga je srušio. Sudac je bez imalo razmišljanja pokazao crveni karton, a ovime je Edwards ušao u povijest kao vratar koji je najbrže ikada isključen. Pravu je slavu stekao na YouTubeu, a njegovu je 'majstoriju’ pogledalo preko pola milijuna ljudi.

- Volio bih da mogu biti zapamćen po nečemu drugome, ali ako ništa, barem sam na ovaj način ušao u povijest - rekao je Edwards, kojega je zamijenio suigrač Tom Phipp, s obzirom da nisu imali rezervnog vratara.

Što se tiče igrača koji su ušli u povijest najbržim isključenjima, na prvom je mjestu napadač Chippenhama David Pratt koji je 2008. godine na terenu proveo svega tri sekunde. U cijeloj ovoj priči bi grijeh bio ne spomenuti 'dečka od milijun dolara’ Andersona Costu, kada je na derbiju Hajduka i Dinama isključen nakon 10 sekundi nakon što je srušio Tomislava Ercega s leđa i dobio izravan crveni karton.

Linker
24. rujan 2024 14:23