Moises Caicedo

 Simon Davies/prosports/shutterstock Editorial/profimedia
PET POSLOVA ZA KRAJ

Počeo je fotofiniš prijelaznog roka, evo koji bi transferi mogli odjeknuti u posljednja dva dana

Preostala su tek dva dana za dovršenje siječanjskih transfera
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 29. siječanj 2023. 23:34

Zimski prijelazni rok uskoro završava u većini najjačih europskih nogometnih liga, preostala su tek dva-tri dana za dovršenje siječanjskih transfera.

Do kraja ovog prijelaznog razdoblja moglo bi se dogoditi nekoliko zanimljivih transfera, a obično je ‘deadline day‘ najintenzivniji u tom smislu, pa će u utorak, 31. siječnja, ljubiteljima nogometnih zbivanja biti posebno zanimljivo pratiti aktualne vijesti.

Na temelju dostupnih informacija i glasina mi smo izdvojili nekoliko potencijalnih transfera koji bi se mogli odviti u narednim danima.

Moises Caicedo

Ekvadorski veznjak Moises Caicedo (21) pokušava nagovoriti upravu Brightona da mu dozvoli transfer u Arsenal, čija je prva ponuda od 60 milijuna funti odbijena. Topnici su poslali novu, 10 milijuna veću ponudu, čeka se odgovor Galebova koji navodno traže 80 milijuna. Caicedo ima ugovor s Brightonom do ljeta 2025. godine, a na Otok je stigao 2021. iz ekvadorskog kluba Independiente del Valle uz odštetu od 4,5 milijuna funti.

Hakim Ziyech

Marokanski reprezentativac pružio je značajan doprinos na putu do polufinala Svjetskog prvenstva, ali u Chelseaju već dulje vrijeme nije zadovoljan statusom. Za njega je dosad najveće zanimanje iskazivao Newcastle, a spominjali su se i Roma, Everton te Glasgow Rangers. Vrijednost 29-godišnjeg ofenzivca na Transfermarktu je procijenjena na 20 milijuna eura.

Milan Škriniar

Slovački stoper Milan Škriniar već je dulje vrijeme na pragu odlaska iz Intera. Izvjesno je da će se to i dogoditi, samo je pitanje vremena. Njegovo je odredište Paris Saint-Germain, kamo bi Škriniar na ljeto mogao otići bez odštete, po isteku ugovora s Nerazzurrima. Međutim, francuski prvak Slovaka želi odmah, te je ponudio oko 10 milijuna eura, no naišao je na odbijenicu. Inter bi ga navodno pustio za dvostruko veći iznos, javlja Sky Sports Italia.

Declan Rice

Arsenal ove sezone igra odlično i predvodi premierligašku ljestvicu, no menadžer Mikel Arteta inzistira na pojačanjima. Prva meta je Ekvadorac Caicedo, no Topnici bi u svojim redovima rado vidjeli i engleskog reprezentativnog veznjaka Declana Ricea, člana gradskog rivala West Ham Uniteda. Njegova je vrijednost procijenjena na 80 milijuna eura, a ugovor ga veže do ljeta 2024. godine, s tim da Čekićari imaju i opciju produljenja za još jednu sezonu.

Jack Harrison

Engleski krilni napadač Jack Harrison mogao bi u sljedećim danima promijeniti sredinu. Kako pišu The Athletic i Mail on Sunday, za Harrisona je zainteresiran Leicester City te je ponudio 20 milijuna funti. Problem je u tome što Leeds United za 26-godišnjaka traži čak 15 milijuna funti više. Ugovor mu na Elland Roadu traje još godinu i pol.

Linker
06. listopad 2024 10:28