ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp
SPEKTAKL ‘MESSI10‘

Počelo prikazivanje predstave koja slavi Messija i argentinsku pobjedu: ‘On je poput novog superheroja‘

Predstava kanadske cirkuske družine napravljena je uz blagoslov argentinske nogometne zvijezde
Piše: HinaObjavljeno: 07. listopad 2023. 07:12

Oponašajući nogometne poteze i s glazbenom pozadinom prekrivenom entuzijastičnim komentarima, Cirque du Soleil počeo je ovaj tjedan prikazivati predstavu u Buenos Airesu koja slavi omiljenu argentinsku nogometnu zvijezdu Lionela Messija.

"Messi10", kako je nazvana predstava, daje publici priliku da ponovno proživi osjećaje koje je izazvala argentinska pobjeda na Svjetskom prvenstvu u Katru prošle godine, čiji je jedan od kreatora bio baš kapetan Messi.

"On je poput novog superheroja. Dres argentinske reprezentacije s brojem 10 na leđima je poput Supermanova ogrtača", rekao je producent Diego Saenz na probi predstave u kojoj sudjeluju umjetnici i akrobati iz 15 zemalja.

Predstava kanadske cirkuske družine napravljena je uz blagoslov argentinske nogometne zvijezde, a on je sudjelovao u nekim od njezinih kreativnih izbora, uključujući izbor glazbe i dijelove njegova života vezane uz obitelj, kazao je producent.

Predstava bi sljedeće godine trebala krenuti na turneju diljem južne Amerike, sa završetkom u Miamiju gdje sada Messi igra.

Linker
27. travanj 2024 07:14