CROPIX
NEIZVJESNOST DO SAMOGA KRAJA

HRVATSKA MOŽE ODAHNUTI, ZAVRŠILA JE PRAVA SPORTSKA DRAMA Srpski prvak pomogao hrvatskom da uđe u Ligu prvaka!

Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 15. listopad 2016. 21:56

U Kragujevcu je završila velika borba za elitnu rundu Lige prvaka u futsalu, a hrvatski prvak Nacional plasirao se među 16 najboljih momčadi Europe, uz malu pomoć srpskog šampiona Ekonomca.

Nacional je u subotu poslijepodne odradio svoj dio posla i s pola tuceta u mreži ispratio Athinu 90 s parketa Dvorane Jezero u Kragujevcu, ali tek je tada počela prava sportska drama jer je hrvatski prvak ovisio i o ishodu kasnije utakmice između Ekonomca i bjeloruske Lide.

Nacionalu je za prolaz trebala pobjeda ili remi Ekonomca, koji je na kraju i uspio pobijediti Lidu s 1:0. U slučaju pobjede Lide, stvario bi se krug od tri momčadi sa šest bodova, a u njemu je Nacional najlošiji zbog poraza 1:5 u prvom ogledu, pa bi u tom bi slučaju zagrebačka momčad ostala bez Lige prvaka. Nasreću, to se nije dogodilo.

Zaslužio je Nacional prolaz u elitnu rundu, a sad je moguće da ćemo gledati Ligu prvaka u hrvatskoj metropoli, naime, Nacional bi mogao dobiti domaćinstvo elitne runde, nema sumnje, bio bi to pravi spektakl u Zagrebu.

Prije toga, Nacional se lako obračunao s Athinom. Baš kako je bilo najavljeno, Grci su najslabija momčad u skupini, a u subotu smo se imali prilike uvjeriti i zašto. Razlika u kvaliteti između Nacionala i Athine je barem tri stepenice. Statistika na kraju susreta to dovoljno oslikava... Nacional je imao čak 41 udarac prema vratima Grka, koji su prema Biliću pucali svega šest puta.

Kujtim Morina pred sami dvoboj nam je otkrio kako je bitno u što ranijoj fazi načeti mrežu Athine kako ne bi kasnije došlo do nepotrebne nervoze. Tako je i bilo, u 3. minuti Novak je lijepo zabio za vodstvo. Nakon postignutog gola sve je bilo lakše, Athine se praktički nije sastala s loptom kako treba, Zagrepčani su im doslovno očitali lekciju iz Futsala. Nekoliko minuta kasnije, opet je Michalitsis kapitulirao, u listu strijelaca upisao se Čujec. Treći pogodak u 13. minuti djelo je Kristijana Postružina, koji je jučer odigrao maestralno. Do kraja prvog dijela još su zabijali Perić i Amadeu. U nastavku Nacional je dignuo ručnu, malo se opustio, rekli bismo odigrao za svoje gušte, pitanje pobjednika je već bilo riješeno pa im se nema što zamjeriti. Mogalo se vidjeti pregršt atraktivnih poteza, a konačnih 6:0 svojim drugim pogtkom na susretu postavio je Postružin.

Linker
07. listopad 2024 05:40