RUŠE MU IMIDŽ

Platini: 'Nije mi Sarkozy ništa naredio, samostalno sam odlučio glasati za Katar'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. lipanj 2014. 16:39

Predsjednik Europske nogometne organizacije (UEFA) Michel Platini negirao je napise britanskog Daily Telegrapha koji ga optužuju da je primio novac za davanje glasa Kataru za dobivanje Svjetskog prvenstva 2022. godine...

- Uopće me ne čude takve neutemeljene glasine kojima se samo pokušava narušiti moj imidž u važnom trenutku za budućnost nogometa. Ni najmanje me to ne iznenađuje da budem iskren – rekao je Platini, koji nije negirao da se u nekoliko navrata sastao s Mohamedom Bin Hammamom, koji je navodno plaćao oko pet milijuna dolara za davanje glasa Kataru.

- Pa naravno da sam se vidio s gospodinom Bin Hammamom. Obojica smo članovi FIFA-inog izvršnog odbora od 2002. godine! Tema naših razgovora bila je moja kandidatura za predsjednika FIFA-e u 2011. godini. A što se tiče glasina da mi je bivši predsjednik Nicolas Sarkozy naredio za koga da glasam mogu samo reći da meni nitko ne govori što ću raditi. Otvoreno sam i jedini rekao da sam glasao za Katar, ali samo zato da proširim nogometne horizonte – zaključio je Platini.

Linker
22. rujan 2024 03:30